Genny
Launchmetrics //

Genny

Beauty lookovi na modnim pistama obično diktiraju trendove za nadolazeću sezonu. Obično modeli imaju šminku koja izgleda kao da nemaju ništa na licu, ali ima brendova koji izađu iz postavljenih kutija. Tako je brend Marni svojim modelima osmislio tanke obrve kao iz 20-ih i 90-ih godina, ali još karikaturalnije. Milanski Tjedan Mode je donio neke trendove u svijetu kose, a mi vam donosimo pregled četiri najveća. 

Male kovrče

Ovakav stil kose se mogao vidjeti na modnoj pisti brenda Fiorucci. Vidljivo je da su hair stilisti kose nekim modelima samo malo oblikovali već prirodne kovrče, dok su nekima morali raditi. Kako god da bilo, vrijeme je da sve kovrčave kose napokon odustanu od vrelih pegla i četka za kosu i puste svoje predivne kovrče. 

Zalizana kosa na stranu

Kada razdjeljak stoji na stranu, može izgledati dosta nezgrapno zato što na nekim oblicima lica to zaista ne stoji. Uz to, ako kosa već otprije nije tako podijeljena, pa nije uhvatila gib, jedna strana može izgledati napuhano. Za to je odlično rješenje zalizati kosu i staviti ju u nisku pundžu. Ovakav look taj razdjeljak čini nevjerojatno chich i put together. 

Šiške kao zavjese 

Ovo nisu one tipične curtain bangs koje šire krila popularnosti. Jil Sander je za modele osmislio zalizane šiške koje zaista izgledaju kao one teške baršunasto crvene zavjese iz kazališta. Zbog oblika, podsjećaju na stiliziranje kose u simetrične valove koji su bili popularni u 20-im godinama. Razlika je što je Sander to primijenio samo na prednjem dijelu kose, a ostatak je zalizan kako bi se istaknuo taj detalj. 

Messy Hair Don't Care

Modeli na Pradi i Fendi modnoj pisti su šetali s podosta raščupanom kosom. Izgledala je kao da su se probudile, izašle iz kreveta i zaboravile počešljati. Ovakav stil je stalno prisutan u French/Parisian it girl estetici. Želi se pružiti izgled neopterećenosti i lived in efekta. 

Ljepota