Necessaire
Instagram //

Necessaire

Minerali u skincareu igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja kože, pružajući različite benefite ovisno o vrsti minerala. Osim što doprinose pravilnom formiranju kostiju i organa, od presudne su važnosti za zdravlje kože – pomažu u održavanju ravnoteže pH i imaju važnu ulogu u strukturi stanica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nécessaire (@necessaire)

Cink

Cink ima protuupalna i antibakterijska svojstva, zbog čega je koristan u tretiranju akni i iritacija kože. Često se koristi u kremama za zaštitu od sunca jer stvara fizičku barijeru koja reflektira UV zrake. Zbog ovog se nalazi u kremama za sunčanje, umirujućim losionima i proizvodima koji tretiraju akne. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nécessaire (@necessaire)

Magnezij

Magnezij pomaže u održavanju ravnoteže vlage u koži, smanjuje crvenilo i iritaciju te podržava zdravlje kožnih stanica. Također može smiriti stresnu kožu i poboljšati cirkulaciju. Nema nekog posebnog proizvoda u kojima je ključan sastojak već su to razni losioni, kreme i maske za kožu. 

Bakar

Ovaj mineral stimulira proizvodnju kolagena i elastina, što pomaže u održavanju elastičnosti i čvrstoće kože. Također potiče zacjeljivanje rana. Zbog toga što ubrzava proizvodnju kolagena, čest je na popisu anti-age proizvoda s obzirom na to da je poznato da se s godinama smanjuje proizvodnja kolagena u tijelu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA MER (@lamer)

Kalcij 

Sljedeći mineral na našem popisu igra ključnu ulogu u obnavljanju stanica kože i održavanju njezine barijere.  Nedostatak kalcija može rezultirati suhom, tankom i osjetljivom kožom. Zbog ovog razloga ultra hidratantne kreme obiluju kalcijem. 

Željezo 

Željezo poboljšava cirkulaciju krvi i daje koži zdrav sjaj. Također pomaže u isporuci kisika stanicama kože. Nalazi se u serumima i kremama za poboljšanje teksture i sjaja kože. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA MER (@lamer)

Elle izbor

Ljepota