Allana Davison
Instagram //

Allana Davison

Vraćanje u realnost nakon dugog i vrućeg ljeta često za sobom povlači više makeupa na licu, povratak neudobnoj obući koja stvara žuljeve nakon mjeseci hodanja u udobnim japankama, te nešto formalnijoj odjeći. Koliko god da je to u svom korijenu problematično, većina žena osjeća potrebu za apliciranjem težeg makeupa radi povratka u urede. Danas su formule uznapredovale, pa veća pokrivenost ne treba značiti da je proizvod suh. Dakle, nema potrebe za žrtvovanjem kože da bi se sakrili podočnjaci. Koža može disati dok se u isto vrijeme postiže željeni efekt odmornog izgleda koji se samo jednom blazinicom ukloni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham Beauty (@victoriabeckhambeauty)

Poznata je tehnika no foundation za koju se može reći da je varanje. Radi se o tome da se izbjegne puder i onda se korektor stavi preko cijelog lica, a ne samo na područje ispod očiju, oko nosa i malo na bradu. Zapravo, korektor se u tom slučaju koristi kao puder. Kako bi se izbjegla zakamufliranost lica, potrebno je samo nekoliko klikova po mobitelu da bi se pronašli razni lagani proizvodi za bazu -  tržište trenutno prepuno laganim puderima i skin tintovima. Nekoliko godina vlada trend prirodnog izgleda, pa je jasno da ga tržište prati u stopu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suzie Bonaldi (@suziebonaldi) 

Uz to, clean makeup je u svojoj renesansi kada se brendovi poput Saie, Kosas, Ilia, Westman Atelier nalaze među najprodavanijima. Kao što ovi brendovi paze na sastojke u svojim proizvodima i održivost, isto tako se dosta ovakvih formula ponaša kao skincare, a ne samo makeup. Victoria Beckham Beauty je prije nekoliko dana predstavila The Concealer Pen u suradnji sa skincare brendom Augustinus Bader. Ovo im nije prva suradnja već su zajednički formulirali Cell Rejuvenating Power Serum i Cell Rejuvenating Priming Moisturizer. Dakle, nema potrebe da jedno isključuje drugo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)

Važna je aplikacija korektora. U makeup torbici možete imati najbolji na tržištu, ali je sve nevažno ako se koriste krive četkice, prevelika količina i ako se koža ne pripremi. Ukoliko imate izrazito suho područje oko očiju, iznad korektora možete lagano prstom natapkati kreme za lice. Pazite da ne stavite previše kako se ne bi korektor uništio te je zato važno tapkanje, a ne povlačenje kože (povlačenje kože tog područja se ionako se preporuča). Nadalje, ako imate više proizvoda, to ne znači da ste zaista svom licu dali svježiji izgled. Dapače, može se dogoditi potpuno suprotno pogotovo što je to look koji nosite na dnevnom svjetlu i sve se vidi. Zato je važno imati na umu da je ponekad manje više. Na kraju svi dođemo da istog zaključka, a to je da nema tog korektora koji može nadoknaditi osam sati sna. 

Elle odabir

Ljepota