111skin
Instagram //

111skin

Jedno od vječnih pitanja je kako zaštititi svoju kožu za vrijeme putovanja. Ljeti je pogotovo izazovno kada svi prostori imaju klima uređaje koji su jedan od najgorih neprijatelja za zdravlje cijele kože, pogotovo one na licu. Zrak u avionima je poznat po svojoj nekvalitetni i daleko je najgori za kožu. Upravo zbog toga smo godinama svjedoci videa po društvenim mrežama koji prikazuju skincare rutinu na letovima. To uključuje razne hidratantne sprejeve za lice, sheet maske, eye patches i ostalo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Ako niste dovoljno hrabri da po bilo kojem javnom prijevoznom sredstvu sjedite sa sheet maskom, možete prije samog putovanja učiniti neke korake na kojima će vam vaša koža biti zahvalna. Za početak, u neseseru ponesite mali čistač za lice, toner i kremu. Ne treba vam ništa više od toga jer će vam u tom trenutku pružiti sve potrebno. Jasno je što rade čistač i krema, ali toner će dovesti pH vrijednost kože u ravnotežu. Ovo sve možete napraviti prije leta na aerodromu ili kod kuće. Ponesite kremu za koju ste sigurni da će hidratizirati i nahraniti vašu kožu jer sada nije vrijeme za nikakve eksperimente. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Naravno da ne smijete zaboraviti na kremu sa zaštitnim faktorom. Sunčeve zrake mogu oštetiti kožu čak i dok ste u avionu ili bilo kojem drugom prijevoznom sredstvu. Nosite kremu sa zaštitnim faktorom i ponovno je nanesite svakih nekoliko sati ako putujete na udaljeniju destinaciju. Po mogućnosti, ne stavljajte nikakav makeup na lice, ali ako morate, onda neka bude lagan. Teški puderi mogu začepiti pore i uzrokovati iritacije. Ako u torbu spakirate osvježavajući sprej za lice, odlično će vam doći ako osjetite bilo kakvo zatezanje lica ili iritacije od isušenosti. Iako može biti očigledno, vrijedi napomenuti da tijekom putovanja izbjegavajte dodirivanje lica kako biste spriječili iritacije ili infekcije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 111SKIN (@111skin)

Prije putovanja možete napraviti i neke tretmane kako bi još bolje pripremili kožu. Tretman HydraFacial je popularan neinvazivan kozmetički tretman za lice koji kombinira čišćenje, piling, ekstrakciju i hidrataciju kože u jednom postupku. Cilj ovog tretmana je poboljšati izgled kože, čineći je glađom, sjajnijom i hidratiziranom. Ovaj tretman je nježan i može se prilagoditi različitim tipovima kože, uključujući osjetljivu kožu. Sljedeći tretman je mikrodermoabrazija nakon kojeg lice može biti malo crveno, ali obično nestaje nakon nekoliko sati. Mikrodermoabrazija pomažu u smanjenju finih linija i manjih bora te pomaže u izjednačavanju tonusa kože. Također može smanjiti veličinu pora i pomoći u kontroliranju akni. Ako ne možete ići na tretmane, hidratantna maska za lice će biti dobra priprema za put. Osim toga, preporučuje se da ju stavite i nakon putovanja uz kombiniranje kreme koja će umiriti kožu lica. Jedino što se preporučuje da izbjegavate barem 24 sata su kemijski pilinzi dok se koža ne dovede u balans. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 111SKIN (@111skin)

Ljepota