Bijelo dugme
Agdal Nuhanović //

Bijelo dugme

Riječ je o bezvremenskom hitu s poznatim stihovima  koji obožavaju sve generacije – “Hajdemo u planine”.

Nova izvedba “Hajdemo u planine”

Singl u novom izdanju nastao je na prvom koncertu turneje u svibnju ove godine, u Sarajevu, na mjestu gdje je sve počelo 1974. godine, a publika će u ovom hitu uživati i 25. kolovoza na pozornici Cave Romane, u Vinkuranu pokraj Pule.

Istarskim poluotokom će se tada proširiti zvukovi bezvremenske glazbe koja je ostvarivala rekordne naklade i hitove. Ovo je prilika brojnim obožavateljima da ponovno dožive Bijelo dugme nakon gotovo 20 godina od njihovog posljednjeg nastupa iz 2005. godine u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu!

Livestream koncerta

Rasprodani koncert u Cave Romane moguće je pratiti i putem livestream platforme LOLI koja omogućuje video i audio prijenos uživo, bez obzira na kojoj se lokaciji gledatelji nalaze. Ovim putem u sprektaklu uživo, a online, mogu sudjelovati i svi oni koji nisu uspjeli nabaviti karte za koncert.

Postava Bijelog dugmeta

Atmosferu će pritom Bijelo dugme zagrijati u svojoj “udarnoj” postavi - Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu i Ogi Radivojević na klavijaturama.

Cave Romane jedna je od 50 destinacija omiljenih rokera u sklopu njihove zlatne dvogodišnje turneje. Naime, Bijelo dugme tim povodom simbolično održava 50 koncerata diljem regije i svijeta. Započeli su u gradovima bivše Jugoslavije, a dugmemaniju će zatim širiti i u ostalim gradovima svijeta.

Pop kultura