Addison Rae
Instagram @addisonraee //

Addison Rae

Kako točno predstaviti Addison Rae? Može se napisati da je ona TikTokerica pa samim time i influencerica, glazbenica i glumica. Ono što se za sigurnošću može napisati je da njezin zadnji singl „Diet Pepsi“ privukao pažnju. To je njezin prvi samostalni singl od prošle godine kada je izdala AR ep na kojem se našla Charli XCX. Ove godine su dvije glazbenice ponovno udružile svoje snage. U ožujku je Charli izdala remix pjesme Von Dutch s Rae, a pozvala ju je i na koncert u New York Cityju povodom izlaska albuma „brat.“ 

@addisonre

Diet Pepsi music video out now ❤️ link in bio

♬ Diet Pepsi - Addison Rae

Rae je postala popularna zahvaljujući TikToku. Ovoj društvenoj mreži se pridružila 2019. godine kada je postavljala plesna videa, lip-syncove i suradnje s drugim influencerima. To joj je donijelo članstvo u The Hype House. Radi se o tome da je to kolektiv tinejdžerskih TikTok ličnosti i svi skupa žive u istoj vili u Kaliforniji. Tamo svi zajedno stvaraju sadržaj za svoje platforme i suradničkim videima dolaze do više publika. 

@addisonre ULTIMATE BRAT ENERGY 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 @Charli XCX ♬ original sound - Addison Rae

Njezin prvi film bio je u Netflixovom filmu „He's All That“ iz 2021. godine te ju je to gurnulo u mainstream, van TikToka. Iste godine je izdala prvi singl „Obsessed“ koji je ponovno privukao širu publiku ali je od glazba napravila pauzu od dvije godine. Na početku karijere u pandemijskoj 2020. je pokrenula podcast s mamom „Mama Knows Best.“ To ne čudi zato što je iste godine potpisala ugovor s roditeljima s agencijom za talente WME. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

„Diet Pepsi“ se direktno nastavlja na cijeli njezin brending kojeg gradi na TikToku od početka godine. Seksipil je u središtu s radiofoničnim pjesmama koje su napravljene tako da imaju idealne isječke za TikTok videa u trajanju od nekoliko sekundi. Može li se Rae shvatiti kao TikTok influencericu koja je (uspješno) uspjela prijeći iz čistog svijeta showbiza u onaj glazbeni? Uz to, bit će zanimljivo promatrati hoće li i kako će mijenjati svoj imidž. 

Pop kultura