Zatvaranje OI
Profimedia //

Zatvaranje OI

Ceremonija koja je trajala nekoliko sati, sastojala se od niza kulturnih i umjetničkih nastupa, slavljenja sportaša koji su osvojili medalje i prijenosa iz Los Angelesa koji je na redu za četiri godinu. Tradicionalni dijelovi ceremonije obuhvaćali su mimohod sportaša, govor predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), spuštanje olimpijske zastave, gašenje olimpijskog plamena, te predaju olimpijske zastave sljedećem domaćinu igara.

Na pozornici u Parizu su nastupili Justice, francuski duo elektroničke glazbe, belgijska glazbenica Angele, francuski producent Kavinsky te bend Phoenix koji su s Ezrom Koenigom izveli duet „Tonight.“ Duo Air se također popeo na parišku pozornicu, hrvatska publika ih je imala priliku vidjeti i čuti 4. kolovoza u Šibeniku na tvrđavi sv. Mihovila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Olympic Games (@olympics)

Nakon francuskih nastupa, kamera se preselila na plažu sunčanog La La Landa. Tamo je gledatelje dočekao nastup benda Red Hot Chili Peppers koji su izveli pjesmu „Can't Stop.“ Mnogi su se nadali da će to biti „Californication“ zbog lokacije održavanja sljedećih Olimpijskih igara i hommagea mjestu nastanka benda, ali su oni odabrali drugi put. Uslijedila je Billie Eilish koja je otpjevala pjesmu „Birds of Feather“ s izuzetno uspješnog zadnjeg studijskog albuma Hit Me Hard And Soft. Kao šećer na kraju je došla najveća zvijezda ovogodišnjih Igara pokraj sportaša i sportašica – Snoop Dogg. Reper je zatvaranje odabrao „Drop It Like It's Hot“ s Dr. Dreom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Olympic Games (@olympics)

Glumac Tom Cruise je bio zadužen za prijenos zastave iz Pariza u Los Angeles pa je to odradio onako kako on jedino zna – spuštao se s vrha stadiona da bi na motoru odnio zastavu u Hollywood. Gradonačelnica grada Karen Bass je prvo zastavu dala gimnastičarki Simone Biles da ju drži dok je H.E.R. pjevala američku himnu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Olympic Games (@olympics)

Cijelu ceremoniju je zatvorio vjerojatno najljepši nastup cijele večeri. Glazbenica Yseult je izašla na pozornicu kako bi izvela  svoju verziju "My Way” koju je popularizirao Frank Sinatra, Inače, to je francuska pjesma "Comme d'habitude", koju je skladao Jacques Revaux sa stihovima Gillesa Thibauta i Claudea Françoisa. Ovako je povezana sadašnjost i budućnost Olimpijskih igara.

Pop kultura