Lenny Kravitz
Instagram //

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz će ovu nedjelju gostovati u pulskoj Areni u sklopu svoje turneje “Blue Electric Light” na kojoj promovira istoimeni studijski album. Kravitz je svoj prvi album izdao 1989. godine “Let Love Rule” na kojem je kombinirao rock i funk. Jedna od njegovih najpoznatijih pjesama “It Ain’t Over ‘til It’s Over” je inspirirana bendom Earth, Wind & Fire s naglaskom na pjesmu “That’s the Way of the World”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz)

Kravitz je inače poznat po miješanju brojni glazbenih stilova u svojoj glazbi poput Reggea, soula, R&B-a, rocka. Odrastao je u obitelji koja je bila okružena glazbenicima i showbizom toliko da mu je Duke Ellington pjevao “Sretan rođendan” na proslavi petog rođendana. Roditelji su ga podupirali u glazbi i rekao je da su ga vodili na puno koncerata. Otac mu je bio jazz promotor te je bio prijatelj s Miles Davisom, Bobbyjem Shortom, Sarah Vaughan, Ellom Fitzgerald.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz)

Kada se obitelj preselila u Los Angeles kada mu je bilo 10, tada je počeo slušati rock glazbu 70-ih godina i bendove poput Led Zeppelina, Black Sabbath, Pink Floyd i ostali. Srednju školu na Beverly Hillsu je pohađao s Nicolasom Cageom, Slashom i tamo je počeo sve dublje ulaziti u glazbeni svijet. Surađivao je s brojnim glazbenicima, pa tako i s Johnom Paulom Jonesom, basistom iz Zeppelina, a svirao je gitaru na studijskoj verziji pjesme Davida Bowieja “The Buddha of Suburbia” s istoimenog albuma iz 1993. godine.  

Za zagrijavanje za koncert u Puli, donosimo vam njegovih 10 pjesama.

 

Pop kultura