hajduk x adidas
//

hajduk x adidas

Splitski Institut za oceanografiju i ribarstvo, smješten u Park šumi Marjan, sinoć je bio pozornica jedinstvenog modnog događaja - Hajduk & adidas Fashion Showa. U predivnom ambijentu vrta, okupljeni su uživali u spektakularnom predstavljanju novih dresova HNK Hajduk Split za sezonu 2024./2025.

Naime, nakon što su početkom srpnja Hajduk i adidas predstavili domaći i gostujući dres, prije tri dana javnosti je službeno predstavljen i treći dres, a sinoć su okupljeni mogli vidjeti kako dresove omiljenog nogometnog kluba nositi u svakodnevnim kombinacijama. Modnu reviju nosili su igrači i igračice HNK Hajduk Split, uključujući Gwen Patock, Anu Bakalar, Saru Herceg, Ivonu Kelić, Anju Macan, Bornu Buljana, Aleksandra Trajkovskog, Darija Melnjaka, Dominika Prpića i Niku Sigura. Podršku su im pružili i suigrači iz publike, među kojima su bili Marko Livaja, Josip Elez, Filip Krovinović, Anthony Kalik i Ismael Diallo. Dresovi su kombinirani s adidas Originals komadima i drugim komadima iz adidasove kolekcije za Hajduk u genijalne streetstyle outfite. 

Niti izbor lokacije za sinoćnji spektakl nije bio slučajan. Institut za oceanografiju i ribarstvo projektirao je Fabjan Kaliterna, koji je ujedno jedan od osnivača, a kasnije i predsjednik HNK Hajduk Split. 

Među prisutnima su bili članovi kluba predvođeni predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i članovima Uprave Marinkom Akrap i Ivanom Matanom, gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa svojim zamjenikom Antoniom Kuzmanićem, predstavnici adidasa iz Grčke Fay Petroulaki, direktorica brand marketinga & PR-a za Jugoistočnu Europu, George Misitzis, direktor sportskog marketinga za Jugoistočnu Europu te Petra Franić i Filip Gašpar iz adidasa Hrvatska. Modnu reviju su pratili i zlatna olimpijka Matea Jelić, influenceri Renato Erceg i Pave i Mateo Elez, kao i brojni drugi prijatelji Hajduka i adidasa. 

Navijači Hajduka neće morati dugo čekati da vide nove dresove u akciji, jer klub već u četvrtak igra protiv HB Tórshavna u 2. kolu kvalifikacija Europske konferencijske lige. Ovaj susret bit će prvi pravi test za Hajduk u novim adidas dresovima, pružajući navijačima priliku da s ponosom podrže svoj tim u novom ruhu.

Ova sezona označava prvu suradnju adidasa s Hrvatskim nogometnim klubom Hajduk, čime splitski klub ulazi u red elitnih klubova, ponosno noseći adidasov logo dok postiže uspjehe na domaćem i europskom terenu. Uz prvi i drugi, od danas je i treći dres dostupan na Hajdukovom Webshopu, kao i u svim Hajdukovim Fan shopovima čiji popis možete pronaći ovdje. Dresovi se prodaju po regularnoj cijeni od 99 eura, a za članove Hajduka koji imaju pravo na članski popust od 12 %, cijena dresa iznosi 87,12 eura. 

Moda