Mango
Promo //

Mango

Kineske papuče imaju dugu povijest koja seže stotinama godina unazad. Izvorno su se nosile u ruralnim područjima Kine, i bile su izrađene od jednostavnih materijala kao što su platno i guma. Zbog svoje funkcionalnosti i niske cijene, brzo su postale popularne među širom populacijom, pa se dizajn kineskih papuča s vremenom mijenjao i evoluirao.

Iako su zadržale svoju osnovnu funkcionalnost i jednostavnost, današnje verzije dolaze u raznovrsnim bojama, dezenima i materijalima. Korištenje moderne tehnologije omogućilo je upotrebu nekih drugih materijala, kao što su je reciklirana plastika, a trenutno najpopularnije su one u mesh varijanti. 

Globalna popularnost

Porast popularnosti kineskih papuča na globalnom nivou može se pripisati nekoliko faktora. Prvi je svakako pristupačnost, koja je s obzirom na to da su ih već pikirali neki od svjetskih modnih brendova, trenutno čak i upitna. No i dalje ih možete pronaći po nešto pristupačnijoj cijeni kod high street brendova kao što je Mango i dr. Udobnost je jedan od glavnih razloga zašto su ove papuče postale omiljeni ljetni komad obuće, a njihovoj popularnosti svakako su pridonijeli i brojni influenseri koji ih po društvenim mrežama reklamiraju kao must have stilski dodatak.

Njihov jednostavan dizajn omogućava lako uklapanje u različite modne kombinacije, od ležernih do elegantnih, ali neki ih i dalje gledaju na kontroverzniji način, pa je ovaj model obuće za njih BIG NO! Kako bi barem malo razbili predrasude o kineskim papučama, u nastavku donosimo 3 ideja za chic outfite u kojima će ovaj model izgledati i više nego privlačno. 

Look 1. - Urbana elegancija

Look 2. - Go to outfit 

Look 3. - Za posebne prilike 

Moda