Joker: Folie à Deux
IMDB //

Joker: Folie à Deux

Prvi trailer je ugledao svjetlo dana u travnju i već sada ima preko 35 milijuna pregleda na službenom YouTube kanalu Warner Brothersa. Prvi dio filma je izašao krajem 2019. godine, a za drugi se očekuje da na kino platna siže u listopadu.

Interes za nastavak, „Joker: Folie à  Deux“ je još više porastao zbog Lady Gage u glavnoj ženskoj ulozi. Iako su od početka bile prisutne glasine, jedno vrijeme se ništa nije potvrđivalo da bi se na kraju ispostavilo istinitim. Joker je ostao isti, Joaquin Phoenix koji je baš za tu ulogu osvojio svog prvog zlatnog kipića. Novi trailer ne otkriva puno više od prvog ali definitivno da diže razinu neizvjesnosti. Razlika između ova dva filma je što izgleda da će „Joker: Folie à  Deux“ biti mjuzikl što je podijelilo dio publike. Režiser je ostao isti, Todd Phillips, koji je također autor scenarija filma s Scottom Silverom. Glazbu ponovno potpisuje islandska skladateljica Hildur Guðnadóttir koja je za prvi soundtrack osvojila nagradu Oscar, jedina nominirana žena 2020. godine.

Prvi nastavak „Jokera“ je uprihodio više od milijardu dolara u kino blagajne što je razlog visokog budžeta od 200 milijuna dolara. „Joker: Folie à  Deux“ će se prvi put prikazati na 81. Venecijanskom Međunarodnom Filmskom Festivalu u rujnu nakon čega će se početi distribuirati po ostatku svijeta.

Pop kultura