Stefano pilati na louis vuitton ss24 reviji
launchmetrics //

Stefano pilati na louis vuitton ss24 reviji

Vijest da će Stefano Pilati, nekadašnji kreativni direktor Yves Saint Laurenta i trenutni dizajner u vlastitom brendu Random Identities, surađivati sa španjolskim gigantom Zarom je odjeknula poput bombe. Modni svijet je u panici jer se jedan od najzanimljivijih i najstylish dizajnera konačno vraća na velika vrata i u veliku dostupnost obožavateljima diljem svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Stefano Pilati (@stefanopilati)

Tijekom ovog mjeseca je Pilati na svom Instagramu gotovo na dnevnoj bazi dijelio fotografije i zanimljive činjenice o svom prijašnjem radu, ponajviše o onom za Saint Laurent netom prije dolaska Hedija Slimanea i odlaska prvog imena u nazivu ovog brenda. To je itekako zaokupilo pažnju modnih medija i entuzijasta koji su konstantnim dijeljenjem njegovih objava Pilatija ponovo vratili pod svjetla modnih reflektora, a sada nam se sve to čini itekako planirano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Stefano Pilati (@stefanopilati)

Znači li to da nas u Zari čeka kolekcija koja će biti mješavina njegovih legacy krojeva za YSL i njegove nove vizije androgine i uniseks mode koju trenutno radi u Random Identities? Ostaje nam pričekati prve službene fotografije i kampanju za koju je zadužen kultni fotograf Steven Meisel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Stefano Pilati (@stefanopilati)

Kako prenosi WWD, Pilati i Zara su u pregovorima još od početka ove godine, a suradnju je prvi predložio sam Pilati. Također navode kako je u vrlo dobrim privatnim odnosima sa samim vrhom Zare i Inditexa, te kako nam ova suradnja ne treba biti iznenađenje. Iako je prvenstveno trebala biti kolekcija za muškarce, Pilati se na kraju odlučio na stvaranje i posebne kolekcije za žene, te bi ova suradnja trebala biti izvedena u ukupno 80 jedinstvenih komada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Stefano Pilati (@stefanopilati)

S druge strane, nama nije iznenađenje jer smo krajem prošle i početkom ove godine Pilatija već vidjeli u raznim suradnjama s drugim modnim kućama. Friends of Fendi je bio projekt Kima Jonesa koji je za rezultat dao jednu potpunu resort kolekciju koju je dizajnirao s Pilatijem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Galleria Al Maryah Island (@thegalleriauae)

Redovno nosi i promovira Giorgija Armanija, dizajnera za kojeg je u jednom trenutku svoje karijere i radio, a veliki povratak Pilatija se dogodio na debitantskoj reviji Pharrella Williamsa za Louis Vuitton gdje je dizajner nosio jaknu i torbicu izvezenu perlicama uz plisiranu suknju i naočale obrubljene perlicama.

Kolekcija dolazi Zara trgovine početkom listopada i budite sigurni - vidimo se u kilometarskom redu na ulazu!

Moda