Launchmetrics //

Vjerovali ili ne, stigla je jesen. I ako nas do njezinog službenog početka dijeli još dobih 15-ak dana, modni svijet je već spreman za sve nove kolekcije poznatih brendova u čijim ponudama već  sada možete pronaći nekoliko jako dobrih komada za ovaj prijelazni period. Meni je osobno rujan jedan od najdražih mjeseci u godini i mjesec kada sam najviše inspirirana za dobar shopping. Rujan jednostavno predstavlja mini Novu Godinu, kreće škola, vraćamo se na posao, a naša garderoba napokon dobiva zasluženu obnovu. Nedavno sam na TikToku naišla na jedan video u kojem influencerica Brenda Weischer izjavila: " Ne možete voljeti modu, ako volite ljeto. Jesen je razdoblje za sve modne fanatike." Iskreno, ne mogu se više složiti s ovom izjavom. Koliko god voljela ljetnu neopterećenost, malo što mogu usporediti s valom modne kreativnosti koju donosi rujan. 

Što nosimo u rujnu?

Sve. Rujan je mjesec u kojem iz kutija vadimo omiljene modele čizama, balonera, kožnih jakni i naravno, omiljeni par traperica bez kojih ne možemo. Gledajući trendove koji su nam "nametnuti" ove godine, izgleda kako ponovno ulazimo u boho chic eru kojoj jesen služi kao idealna podloga. S tim rečeno, ove sezone nosimo lepršave bluze i hlače, remenja, torbe i čizme od prevrnute kože, opuštena odijela i sve ostalo što na sebi ima oznaku neopterećenosti i opuštenosti. Također, i ove je jeseni u fokusu denim, kako onaj tamniji, tako i svjetliji, posebno kada govorimo o denim jaknama i košuljama koje ćemo uskoro viđati posvuda. Tu su naravno i trench kaputi, jakne s dodatkom šala, kao i one "teške" pamučne s daškom dobro poznatog minimalizma 90-ih. Leopard print također je veliki trend ove sezone, kao i teksture i bordo boja koje se izgleda ne možemo zasititi. 

Što se dodataka tiče, u rujnu nosimo elegantne šešire, jahače čizme, marame i naravno Adidas Samba tenisice. Za torbe i ove godine vrijedi - što veće to bolje, a za sve back to office lookove i ove su sezone neizostavne kitten štikle, cipele na platformu i natikače s pomoću kojih je lako rekreirati nešto opuštenije lookove. 

Rujan kao i uvijek predstavlja najbolje od najboljeg, a ja u nastavku donosim moj izbor top komada iz ponude kako high fashion, tako i high street brendova. Potrudila sam se pronaći one koji predstavljaju najbolji omjer cijene i kvalitete, ali i one koje ćete nositi godinama, pa sve što imam za nadodati je - Sretan shopping!

Best of the best

Moda