Khaite s25
Launchmetrics //

Khaite s25

Catherine Holstein (kreativni um koji stoji iza američkog brenda Khaite) već je odavno usavršila modernu interpretaciju glamura 90-ih, prožetu urbanim duhom koji izravno govori srcu grada koji nikada ne spava - New Yorku. Njezina najnovija kolekcija za proljeće/ljeto 2025. bila je ljubavna poruka chic, elegantnoj i samouvjerenoj ženi koja savršeno balansira između luksuza i pragmatizma. No, moramo primijetiti kako je Catherine ovom kolekcijom ipak malo iskoračila iz svojih ustaljenih okvira i okrenula se nešto fluidnijim i mekšim odjevnim komadima.

Kolekcijom je tako dominirala paleta neutralnih tonova protkana odvažnim naglascima boja poput roze, trule višnje i maslinasto zelene, a iako su siluete i dalje zadržale svoju oštrinu, naglasak je stavljen na fluidne komade poput prozirnih bluza i lepršavih maxi suknji. Kako bi postigla kontrast, dizajnerica ih je stilizirala s predimenzioniranim jaknama i hlačama od mekane kože koje su dodale jačinu i teksturu suptilnoj eleganciji. Kolekcija je također uključivala delikatna pletiva, a ako je suditi po onome što smo vidjeli, lepršave hlače ispod haljina i suknji bi se vrlo brzo mogle vratiti u modu. 

Kako bi upotpunio rafinirani, ali oštri duh kolekcije, frizer Guido Palau odlučio se za glatke, niske repove sa zlatnim kopčama za kosu, pričvršćenima na dnu svakog repa. Šminka je bila jednako suptilna, ali učinkovita. Fokus je bio na naglašavanju prirodne ljepote, a ne na njezinom prikrivanju. Korektor je nanesen štedljivo kako bi se ujednačio ton kože, dok je lagani dodir rumenila u nijansi koralja donio toplinu licu.

Khateina kolekcija za proljeće 2025. je slavlje moderne, samouvjerene i stilski osviještene žene. Od kožnih clutch torbica, pa sve do razigranih pletenih suknji, Khaite je još jednom uspjela u svom naumu da prenese duh New Yorka. U gradu poznatom po svom brzom tempu i neumornoj energiji, Khaite nudi trenutak mira i podsjeća nas da je pravi stil više od onoga što nosite, to je način na koji nosite odjeću!

 

Moda