KLISAB
Matej Jurčević //

KLISAB

Modni brend KLISAB novim je vizualima predstavio jesensku kolekciju, naziva FALLFALL8. Ove sezone brend je zagrebao površinu definicije osobnog identiteta, kreirajući selekciju komada koji pružaju mogućnost da se transformiramo po vlastitoj želji. Nerijetko suočeni s pitanjem “Tko je Klisab žena?”, dizajneri i vlasnici brenda, Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, ovom su kolekcijom tako odlučili ponuditi reinterpretaciju vlastite estetike, odgovarajući na vječno pitanje u obliku same kolekcije i načina na koji su je prezentirali.

Naime, svaki look unutar jesenske kolekcije predstavljen je individualno, u diptisima s potpisom fotografa Mateja Jurčevića. Ovu fotografsku formu čitamo višeslojno, kroz potpise koji maštovito nadograđuju vizuale. FALLFALL8 predstavlja brižno izrađenu posvetu svim imaginarnim, ali i stvarnim ženama koje svoju osobnost izražavaju kroz modne odabire. U realizaciji ove vizije autorskom timu koji potpisuje vizuale pridružili su se i stilistica Ana Nikačević, vizažistica Iva Rukavina za Estée Lauder, stilist kose Mijo Majhen uz asistenticu Ivanu Musiju, koristeći Keune Haircosmetics, asistenta fotografa Vida Redžu te modele Yvonne (Munich Models) i Evitu (Talia Model).

Ne dozvoljavajući si kreativna ograničenja pri stvaranju, KLISAB su se za ovu kolekciju poigrali definicijama ekspresivnosti, stavljajući naglasak na odvažne forme izrađene od harmonično povezanih tekstura i silueta. Inspiraciju su pritom crpili iz vlastitog arhiva, prednost odabira dajući hladnoj vuni, samtu i keperu, pritom spretno manipulirajući ovim materijalima kako bi stvorili domišljat, nov efekt.

Ovoga puta u kolekciji se našao i jedan novitet. Riječ je o plant-based koži brenda Sabant, koja je nastala kao višak u proizvodnji industrije alkoholnih pića te nosi naziv Gin skin™. Koža napravljena od popularnog pića tako je postala temelj za inovaciju na modnoj sceni, odjevne komade koji se kvalitetom izrade besprijekorno uklapaju u KLISAB asortiman. U kolekciji se našao i model torbe “Dust Bag”, napravljen od tekstila na biljnoj bazi. No tu je i novi accessoire, inspiriran prvim modelima iz ponude brenda  - KLISAB TORBA ZA SPAVANJE, ojastučena forma modnog dodatka punjena tekstilnim ostacima iz radionice samog brenda, a koja svoju vlasnicu čitav dan prati, pozivajući je na odmor. Dolazi u tri varijante; kao jastučasti clutch, ruksak i torbica za mobitel.

Ova godina za KLISAB je jubilarna, označava deset godina od pobjede na Fashion Incubatoru te osnivanja brenda pa je tako predstavljanje jesenske kolekcije poslužilo kao savršena uvertira u sezonu slavlja. Velika samostalna revija koja će se održati u studenom bit će savršena prilika za proslavu velike obljetnice i otvaranje novog poglavlja.

Moda