Lucy Williams
Instagram //

Lucy Williams

Kreme za zaštitu od sunca igraju ključnu ulogu u zaštiti kože od štetnih UV zračenja, koja mogu dovesti do oštećenja kože, starenja i povećanog rizika od raka kože. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

Brojevi koje vidite na pakiranju u obliku zaštite je mjera koliko dobro krema za sunčanje štiti kožu od UVB zračenja, koje je glavni uzrok opeklina od Sunca. SPF broj označava koliko duže možete biti na suncu prije nego što koža počne goriti. Na primjer, krema sa SPF 30 znači da možete biti 30 puta duže na Suncu prije nego što izgorite nego što biste bili bez zaštite. Jasno je da što je broj veći, to je zaštita veća i ne morate ju toliko često nanositi. Ako svoj SPF kombinirate s prozivodima koji sadrže vitamin C, onda je zaštita još kvalitetnija!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02)

Naš favorit za SPF kremu je Shiseido Sun Protector Lotion SPF50+ koja je otporna na vodu i znoj. Krema nije gusta, lako se razmaže po licu i izuzetno je lagana. Kako postoje kreme za zaštitu od sunca s tintom, imajte na umu da je ovaj bezbojan. Ovaj japanski brend je poznat po odličnim skincare proizvodima. Sun Protector Lotion SPF50+ je dopunjen sa 66 % sastojaka za njegu kože, pomaže u zadržavanju vlage i ograničava fotoaging za čvrstu, glatku kožu. Kako bi krema zaista pružala ono što tvrdi, ne zaboravite ju nanijeti na lice nekoliko puta dnevno da bi izbjegli crvenilo na licu. 

Ljepota