Estee Lalonde
Instagram //

Estee Lalonde

Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da izbjegnete stalni odlazak u salone ili popravljanje ako sami radite kod kuće. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manicure &Co. (@manicure.andco)

Trik koji nije toliko poznat je ocat! Dovoljno je da otvorite ormarić u kuhinji, namočite jednu blazinicu s octom i pređete preko svakog nokta. U slučaju da niste znali, i nokti mogu imati suhu i masnu ploču pa ćete ovako ukloniti višak ulja. Imat ćete čistu podlogu za sljedeći korak koji je bazni premaz. Odaberite onaj s kvalitetnom četkicom jer ako ga ne nalakirate glatko, vrlo je izgledno da će sljedeći sloj laka u boji loše sjesti. Također, baza sprječava bojenje nokta jer npr. od crvenoj laka nokti mogu požutjeti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manicure &Co. (@manicure.andco)

Još jedan trik je nanošenje tankih slojeva. Manikura će izgledati urednije, neće pucati i brže će se osušiti. Između slojeva ne trebate čekati da lak bude u potpunosti suh ali isto pričekajte nekoliko minuta prije apliciranja sljedećeg. Nakon ovoga, svoju manikuru završite s premazom koji će osigurati sve prethodne slojeve od uništavanja, a dodat će sjaj. Ako ste nestrpljivi oko sušenja ili nemate vremena, napunite zdjelu s hladnom vodom i zatim uronite nokte. Ovo nemojte napraviti odmah nakon što ste završili sa slojevima već pričekajte barem pet minuta. Trik s vodom će učvrstiti lak više nego sušenje na zraku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manicure &Co. (@manicure.andco)

Tu priča ne staje. Manikuru je bitno održavati stoga redovito mažite ruke hidratantnim kremama i na zanoktice stavljate ulje. To čak ne treba biti nikakvo posebno ulje već je dovoljno arganovo ili bilo koje drugo koje jača nokat. Budite sigurni da će s ovim trikvoima vaša manikura potrajati duže no ikad!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manicure &Co. (@manicure.andco)

Ljepota