The Anna Edit
Instagram //

The Anna Edit

Najizazovniji dio je što ovakav tip kose izuzetno ovisi o vremenu. Kada je visok postotak vlage, rijetko koja fen frizura ili proizvod će ju spriječiti od napuhavanja. Nešto kao kad je Monica iz Prijatelja otputovala na Barbados – „It's the humidity!“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PATTY (@curlywavypatty)

Ipak postoje određeni koraci i proizvodi koji mogu pomoći u prevenciji napuhavanja, pa nećete trebati plesti pletenice kao Monica. U listi sastojaka na tubama regeneratora i šampona za kosu, važno je da se nalazi ulja organa ili kokosa. Isto tako postoje frizzy tipovi kose s masnim tjemenom, pa pripazite da ne kupujete premasne šampone i regeneratore jer jednom pogodujete, dok drugo postaje još gore – tjeme. Možda će zvučati pomalo nehigijenski na prvu, ali probajte svesti pranje kose na 2-3 puta tjedno, nikako svaki dan. Ljeto je i temperature su visoke stoga je jasno da se kosa zbog znojenja češće masti, ali postoje brojne ljetne frizure koja će vam uskočiti u pomoć. 

Ako niste previše zimogrozni pranje kose završite ispiranjem hladnom vodom kako biste zapečatili kutikulu kose i smanjili kovrčanje. Koristite ručnik od mikrovlakana ili mekanu majicu kratkih rukava i nježno istisnite višak vode iz kose. Svakako izbjegavajte grubo sušenje ručnikom koje lomi dlaku i čini ju još napuhanijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PATTY (@curlywavypatty)

Ovakvim tipovima kose se sugerira korištenje regeneratora u spreju ili serum protiv kovrčanja. Takvim serumima nije za cilj potpuno izravnati vašu kosu nego ju obličiti i pružiti definiciju kovrčama ili valovima. Prije nanošenja bilo kakvog proizvoda, kosu raščešljajte češljem sa širokim zupcima i apliciranjem joj vratite oblik. Nemojte pretjerati s proizvodima kako ju ne bi zamastili i tako postigli kontraefekt. Osim izbjegavanja frizza, vaša kosa će biti zdravija i glađa. U nastavku vam donosimo nekoliko proizvoda za njegu ovakvog tipa kose. 

Ljepota