Street style
launchmetrics //

Street style

Ukrašavanje torbica je definitivno obilježilo ovu godinu, a sigurno će i iduću. Na Tjednu mode u Milanu smo ponovo vidjeli senzacionalnu Bottegu Venetu s pletenim ukrasima od kože, kao i Versace koji je u Miu Miu stilu niz pistu poslao male torbice s brdom privjesaka poput plišanih igračaka, a plišanci kao takvi su bili ogroman trend ove sezone u Kopenhagenu. Ipak, na ulicama Pariza i društvenim mrežama smo uočili sve više torbica s legendarnom igračkom Tamagotchi.

Street style
launchmetrics //

Street style

Street style
launchmetrics //

Street style

Hashtag #Tamagotchi je prikupio milijune pregleda na platformama kao što su TikTok i X, sa 788 tisuća mjesečnih pretraživanja diljem svijeta. Korisnici dijele videozapise i fotografije svojih iskustava s igrom, od strategija o tome kako se brinuti za svoje virtualne ljubimce do trikova kako stilizirati svog virtualnog ljubimca uz pravu boju torbice. Nove verzije Tamagotchija nude napredne značajke kao što su povezivanje i pristup Tamaverseu, što je metaverse posvećen igri i omogućuje međusobnu interakciju na načine koji su prije bili nezamislivi.

@cazevedor Tamagochi is backkkk #trendalert #bagcharms #styleinspo ♬ Im In Love Im Obsessed Rihanna x Casa Di Remix - CasaDi

Ne brinite, nije ovo povratak čitavog vala Y2K inspiracije, već samo njegovo uklapanje u trajući trend personalizacije naših torbica. Naravno, potaknuto općom birkinifikacijom koja je počela nakon smrti Jane Birkin, sve više je i brendova koji prodaju već ‘’personalizirane’’ torbice, no ovome je mlađa generacija odavno doskočila stavljanjem vlastitih ukrasa. Među njima se pronašao tu i tamo pronašao Tamagotchi, no ovo nedavno povećanje možemo pripisati općoj modnoj nostalgiji koja vlada svim tjednima mode, ali i kolektivnom svijesti modnih entuzijasta.

Street style
launchmetrics //

Street style

Nema ni tjedan dana kako je Gentle Monster predstavio suradnju s videoigrom Tekken 8, još jednom legendarnim japanskim izvoznim proizvodom, a pitanje je trenutka kada će se ponoviti val anime mode po uzoru na prošlu godinu. Nostalgija itekako caruje.

Moda