SANDRA ELKASEVIĆ
//

SANDRA ELKASEVIĆ

Hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu s hicem od 67,51 metara. Isti rezultat postigla je i srebrna Kineskinja Bin Feng, ali je zauzela drugo mjesto zahvaljujući boljem drugom hicu. Zlato je pripalo Amerikanki Valarie Allman, koja je obranila naslov osvojen prije tri godine s bacanjem od 69,50 metara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Boris Hanžeković Memorijal (@zagreb.meeting)

Prisjetimo se kako je Sandra  u kvalifikacijama pokazala vrhunsku formu i bacila disk do 65,63 metara, čime je izravno osigurala plasman u finale. Jedina bolja od nje bila je zlatna Amerikanka Valarie Allman.

Ovo je samo dokaz koliko je teško toliko dugo biti u samom vrhu neke sportske discipline s kojom se Sandra počela baviti već u osnovnoj školi. Njezina posvećenost i radna etika ubrzo su je izdvojili od ostalih, a njezina prva velika međunarodna medalja stigla je na Europskom prvenstvu 2010. godine, kada je osvojila broncu. Dvije godine kasnije, na Olimpijskim igrama u Londonu, Sandra je bacila disk do zlatne medalje, a ponovila je taj uspjeh i u Rio de Janeiru 2016.

U Tokiju 2020. godine završila je na četvrtom mjestu, što je samo povećalo njezinu odlučnost da se vrati na vrh. Od 2012. godine sedam je puta zaredom nosila titulu hrvatske sportašice godine, a nagradu je ponovno primila 2022. godine od Hrvatskog olimpijskog odbora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sandra Elkasević (@discus70queen)

Osim što je jedna od najuspješnijih sportašica u Hrvatskoj, Sandra također promovira sport zbog njegovih zdravstvenih prednosti i samodiscipline koju uči. Čvrsto vjeruje u jednakost svih sportaša i odbacuje rodne norme u industriji. Iako ovo nije plasman koji je Sandra očekivala, mi smo svejedno ponosni na nju jer je još jednom ušla u povijest kao hrvatska sportašica s medaljom na Olimpijskim igrama. Bravo Sandra!

 

Lifestyle