Unsplash
//

Unsplash

Žanr self-help knjiga je odavno uzeo maha, a u našoj redakciji smo uvijek u potrazi za novim, inspirativnim štivom koje će nam obogatiti život. Posebice ako se radi o self-help knjigama koje su usmjerene na otkrivanje raznih snaga koje leže u ženama, tada su nam ti nalsovi još plivlačniji. Na policama knjižara i na web shopu znanje.hr, u izdanju naklade Znanje, možete pronaći Bitch: revolucionarni vodič kroz spol, evoluciju i moć žen(k)e iz pera autorice Lucy Cooke koja donosi strastven, duhovit i revolucionaran pogled na moć ženki u prirodi.

Telegraph je ovu knjigu proglasio jednom od 50 najboljih knjiga 2022. godine. Lucy Cooke magistrirala je zoologiju na Oxfordu. Nagrađivana je autorica dokumentaraca, TV i radio emisija, istraživačica National Geographica i spisateljica s lista bestselera New York Timesa. Ova je knjiga sjajno, duhovito i odlučno razaranje stereotipa i predrasuda o ženskom ponašanju i spolu

Što znači biti žensko? 

U vremenu kada se ženski rod istražuje i politizira više nego ikad, autorica Lucy Cooke vodi čitatelje na uzbudljivo putovanje kroz životinjsko carstvo, razbijajući stereotipe i predrasude o ženama. Od albatrosa koji u ženskim parovima podižu mlade, preko ubilačkih majki merkata do dominantnih ženki lemura koje fizički i društveno dominiraju svojim mužjacima, Cooke pokazuje kako ženke iznevjeravaju uobičajena očekivanja o tijelima, mozgovima, biologiji i ponašanju. Ova knjiga nudi novu perspektivu na evolucijsku biologiju, pokazujući kako ženke mogu biti dinamične i zanimljive poput bilo kojeg mužjaka.

Bitch je više od knjige o životinjama. To je sjajno, duhovito i odlučno razaranje naših ideja o ženskom ponašanju i spolu. Prema recenzijama, Bitch je knjiga koja ruši stereotipe i predrasude, opisana kao "urnebesno zabavna", "apsolutno fascinantna" i "neopisivo važna". Britanske novine Lucy Cooke nazivaju nasljednicom Davida Attenborougha. Cook će vam u knjizi donijeti puno humora i šokantnih istina koje pružaju mnogo novih tema za razgovor.

Lifestyle