Profimedia //

Na premijeri dugo iščekivanog filma Borderlands u legendarnom TCL Chinese Theatre u Los Angelesu, Cate Blanchett je napravila pravu modnu izjavu u topu izrađenom u potpunosti od žlica, odnosno 102 žlice. Iza ovog umjetničko djela stoji švedska dizajnerica Ellen Hodakova Larsson, a ovaj inovativni odjevni predmet savršeno odražava predanost dizajnerice održivosti i kreativnosti.

Za ovaj top, Ellen je nabavila žlice izravno iz Stockholma, a složila ih je tako da izgledaju kao upečatljivi oklop. U kombinaciji s rekonstruiranim crnim hlačama i elegantnim crnim kožnim cipelama, Cate je ovaj look pretvorila u savršen spoj umjetnosti i mode. Odnosno, uspjela je jedan ovakav avangardni komad prizemljit i u potpunosti prilagoditi događaju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Catherine Elise Blanchett (@cate.blanchett)

Catina suradnja s švedskom dizajnericom sjajan je primjer kako kreativnost i odgovornost mogu koegzistirati jer ovaj top, osim snažne modne izjave, u fokus stavlja i modnu održivost. Uistinu je impresivno kako nešto tako obično kao što su žlice može postati izvanredan komad visoke mode što vrlo često zaboravljamo jer istu uglavnom povezujemo s najluksuznijim materijalima. 

Osim ovog look-a, Cate nas je ovaj tjedan počastila i s total denim kombinacijom brenda Brandon Maxwell. Izgled je upotpunila kožnim remenom s velikim motivom srca, Christian Louboutin salonkama u boji konjaka i velikim avijator naočalama. Jako chic!

Moda