H&M //

H&M je najavio svoju najnoviju dizajnersku suradnju, koja donosi eksploziju boja, umjetnosti i kulture. Ova suradnja uključuje njujorške modne dizajnere Ev Bravado i Télu D’Amore, koji su svoje prepoznatljive dizajnerske vještine spojili s nasljeđem poznatog umjetnika Jean-Michela Basquiata. 

Ev Bravado i Téla D’Amore, poznati po svojim pažljivo izrađenim komadima i recikliranom denimu, a svojim su radom osvojili polufinalno mjesto na LVMH nagradi za 2024. i finalno mjesto na CFDA/Vogue Fashion Fund za 2023. Njihova kolaboracija s H&M-om dodatno učvršćuje njihov status inovatora u modnom svijetu u kojem se uspješno probijaju.

Jean-Michel Basquiat jedan je od najvažnijih umjetnika 20. stoljeća. Njegovo nasljeđe, od uličnog umjetnika do svjetski poznate umjetničke figure, služi kao svakodnevni podsjetnik da nema ograničenja u onome što se može postići. Bravado i D’Amore preveli su Basquiatovu umjetnost kroz suvremenu prizmu, stvarajući kolekciju koja je nova, značajna i uzbudljiva.

Ključni komadi kolekcije

Kolekcija uključuje krojena odijela, jakne, košulje kratkih rukava, denim, majice s kapuljačom, kao i haljine, suknje i korzete. Posebno se ističu bomber jakna ukrašena živopisnim umjetničkim djelom "Ass Killer" iz 1984. i vezom, crni blejzer s Basquiatovim crtežima o jazz velikanima, te luksuzne crne kožne hlače s umjetničkim djelima "Untitled (Ideal)" iz 1988. i "Untitled (World Famous)" iz 1983. Ostali ključni komadi su uniseks denim jakna i traperice.

"Ev i Téla su brzo postali jedni od najuzbudljivijih glasova u modi, i znali smo da će poštovati Jean-Michelovu viziju dok dodaju svoj jedinstveni stil njegovom radu," kažu Lisane Basquiat i Jeanine Heriveaux, sestre poznatog umjetnika.

Nova H&M dizajnerska kolaboracija s Ev Bravadom i Téla D’Amoreom predstavlja jedinstvenu mješavinu mode i umjetnosti. S 30 izražajnih komada, kolekcija obećava inspirirati i osnažiti novu generaciju umjetnika i ljubitelja mode diljem svijeta, a trenutno je dostupna na web stranici brenda. 

Moda