gvg ceramics
instagram //

gvg ceramics

Nema boljeg načina za uživanje u hladnijim danima nego uz omiljene napitke poput čaja, kave ili mirisnog chai lattea. No, uz pravi napitak, važna je i šalica iz koje pijete, a ništa nas ne može razveseliti ka ručno rađene keramičke šalice. U Hrvatskoj stvarno imamo puno kreativaca koji su pokrenuli svoj mali biznis izrade keramike, a u nastavku donosimo samo neke od njih:

Terra Ceramica

Ako tražite nešto doista unikatno i umjetničko, "Terra Ceramic" pravo je mjesto za vas. Svaka šalica iz ove kolekcije priča svoju priču, oslikane su ručno, inspirirane prirodom, jesenskim listovima, ali i apstraktnim uzorcima. Piti topli čaj ili kavu iz ovakve šalice pravi je estetski užitak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tea Radic (@terraceramica)

Bréza Ceramics

Ime brenda dolazi od drveta breze, koje simbolizira obnovu i čvrstoću, a ta simbolika je utkala u samu estetiku brenda. Bréza Ceramics, brend iza kojeg stoji dizajnerica Stela Kovačić, koristi nježne, neutralne tonove poput bijele, bež i sive za kreiranje minimalističkih šalica, zdjele i tanjure koji se lako uklapaju u različite interijere. Dizajn je nenametljiv, ali istovremeno izuzetno sofisticiran, idealan za ljubitelje jednostavnosti i elegancije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bréza Ceramics (@brezaceramics)

Tina Ceramic Art

Tina koristi paletu boja inspiriranu prirodom, posebno jesenskim tonovima, pa su njezine šalice idealne za hladnije dane. Motiv listova, cvijeća i apstraktnih uzoraka često se pojavljuje na njenim komadima, a Tina također eksperimentira s različitim teksturama i glazurama, što njezin rad čini posebnim i prepoznatljivim. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tina Šarić (@tina_ceramic_art)

N Λ S i Λ Ceramics

Ako tražite keramiku koja savršeno balansira između suvremenog dizajna i funkcionalnosti, N Λ S i Λ Ceramics donosi izvanredne komade koji unose suvremeni minimalistički duh u vaš prostor. Iza brenda stoji talentirana Maja Kirišić, a njezini dizajni su jednom riječju neodoljivi i dizajnirani s ciljem da nas podsjete što je sreća u malim stvarima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli N Λ S i Λ ceramics (@nasia.ceramics)

Chia Cups

Chia Cups je brend za koji ste sigurno do sada već negdje čuli. Jedan od glavnih elemenata koji Chia Cups izdvaja je pažnja prema detaljima. Svaka šalica ručno je izrađena i oslikana, što znači da ne postoje dvije identične, a vlasnica brenda Filipa Sorko je prošle godine otvorila presladak kafić u kojem možete uživati u omiljenim napitcima iz točkastih Chia Cups šalica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Filipa Sorko (@chiacups.studio)

Odeata Ceramics

Brend Valentina Šeb naziva Odeata Ceramics idealan je izbor za one koji žele dodati umjetnički dodir u svoj dom. Svaki komad iz Odeata kolekcije nosi prepoznatljivi pečat s posebnim naglaskom na detalje i teksture koje proizvod čine unikatnim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Valentina Šeb (@odeata_ceramics)

Planina Ceramics

Martina Martin kreirala je brend s idejom da se suprotstavi masovnom konzumerizmu i na trenutak nas vrati u svijet u kojem se prvenstveno cijeni kvaliteta i ručni rad. Njene kolekcije keramike, inspirirane ženama, nose duboku poruku o osnaživanju i prihvaćanju vlastitog tijela. Dizajnirane s namjerom da slave prirodnu ljepotu ženskog oblika, šalice služe kao simboli podrške narativu deseksualizacije i normalizacije ženskog tijela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Martina Martin | Planina Ceramics (@planina.ceramics)

GvG Ceramics

GVG je brend koji svojim keramičkim proizvodima unosi toplinu i osobnost u svaki prostor. Inspiriran ljubavlju prema svojim četveronožnim prijateljima, ovaj mali studio donosi unikatne predmete s posebnom pričom. Njihove šalice dodaju dozu šarma i zaokružuju svaki retro prostor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli karolina bumbak (@gvg_ceramics)

Lifestyle