Missy Elliott
Instagram //

Missy Elliot

Stihovi pjesme "The Rain (Supa Dupa Fly)" Missy Elliott poslani su iz NASA-inog DSN kompleksa Goldstone na planet Veneru koja je udaljena oko 254 milijuna kilometara. Tekst pjesme i zvijezde iznad Zemlje oblikovani su kao inspirativna poruka. Prijenos je izvršen prošlog petka iz NASA-inog Laboratorija u južnoj Kaliforniji.

Prijenos Elliottine pjesme bio je prvi hip-hop prijenos u svemir za NASA-u. Brittany Brown iz NASA-e rekla je da su istraživanje svemira i umjetnost Missy Elliott uvijek bili o pomicanju granica, te da je njezina sposobnost uključivanja svemirskih tema u svoje radove učinila ovu suradnju posebno prikladnom. Pjesma je putovala brzinom svjetlosti, prelazeći 254 milijuna kilometara do Venere za gotovo 14 minuta. Prijenos je izvršen zahvaljujući najvećoj NASA-inoj telekomunikacijskoj mreži DSN koja koristi radio antene za komunikaciju sa svemirskim letjelicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Missy Elliott (@missymisdemeanorelliott)

Elliott, koja je u glazbenoj industriji više od 30 godina, izjavila je da je ponosna što je njezina pjesma prva hip-hop pjesma poslana u svemir. Veneru je odabrala zbog njezine simbolike - “Moja pjesma “The Rain” službeno je prenijeta sve do Venere, planete koja simbolizira snagu, ljepotu i osnaživanje. Nebo nije granica, to je samo početak”, napisala je na X-u. Pjesma je poslana u sklopu dvije NASA-ine misije, DAVINCI i VERITAS koje će istraživati Veneru.

Pop kultura