Charli xcx
Instagram //

Charli xcx

Tjedan mode u Londonu najeksperimentalniji je od svih, pa nas tako isti uvijek oduševi s nekoliko novih kreativaca koji se kasnije isprofiliraju u značajna ime u modnoj industriji. Jedno ime koje osim glazbenog, postaje sve popularnije i u modnom segmentu je definitivno Charli XCX. Osnivačica brat summer trenda sinoć je održala party koji je organizirala u suradnji s modnim divom H&M-om. Ovaj događaj brzo je postao glavna tema u Londonu, ali i šire, postavljajući ton za tjedan koji obećava spoj visoke mode, najnovijih trendova i značajnog fokusa na održivost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli H&M& (@hm)

Charli XCX i H&M: Najtraženija ulaznica u gradu

Suradnja je najavljena odvažnom marketinškom strategijom. H&M je obrisao fotografije na svom Instagram profilu prije nego što je objavio Charli u upečatljivom kaputu s leopard uzorkom iz njihove nove kolekcije. Party energije i mladenačka tjeskoba po kojoj je glazbenica poznata, bila je u potpunosti prisutna na događaju, gdje su se sudionici prepustili živopisnom i buntovnom duhu koji Charli utjelovljuje.

@wwd @Charli XCX performs "360" at @H&M's London Fashion Week party. Video: Tianwei Zhang #charlixcx #brat ♬ original sound - WWD

Održivost i eksperimentiranje u prvom planu 

Osim Charlie, ovogodišnji LFW također privlači pozornost zbog naglaska na održivosti. Dobrotvorna organizacija Oxfam i internetsko tržište rabljenih stvari Vinted udružili su snage kako bi predstavili modnu reviju s rabljenom i recikliranom odjećom, a eBay je debitirao na LFW s revijom "Endless Runway", gdje su se na modnoj pisti prikazivali pre-owned dizajnerski komadi, koji su istovremeno bili dostupni za kupnju na eBay-ovoj live shopping platformi. Ovi događaji istaknuli su sve veću popularnost second-hand mode, nudeći održivu alternativu brzom ciklusu novih kolekcija.

Kad smo kod novih kolekcija Harris Reed, Paolina Russo i brend Consistence, također su predstavili svoje vizije za proljeće/ljeto 2025. Naglasak je naravno stavljen na originalnost i eksperimentiranje kako s materijalima, tako i s paletom boja.

Sa 72 dizajnera koji će predstaviti svoje kolekcije u narednim danima, uključujući poznata imena poput JW Anderson, Erdem i Burberry, londonski Tjedan mode nastavlja biti platforma za inovacije i tradiciju.

Moda