Unsplash //

Ovaj nježni zeleni čaj u prahu poznat je po svojim brojnim blagotvornim benefitima za organizam, a smatra se kako je matcha savršena zamjena za kavu, jer pruža dugotrajniju, stabilniju i čišću energiju. Prava je riznica antioksidansa, aminokiselina, vitamina i minerala, a divno djeluje na kožu, pospješuje rad organa i iznutra obnavlja stanice.

S obzirom kako je matcha izuzetno svestrana namirnica, može se koristiti i kao dio različitih deserta. Tako su početkom godine cure iz Materie udružile snage s dečkima iz brenda Chozen, poznatim po ručno rađenim, ekskluzivnim čokoladnim bombonima te su zajedničkim snagama kreirali fantastične matcha dražeje -  kombinaciju bogatog, orašastog okusa slanih badema sa suptilnom gorčinom matche, fino mljevenog praha posebno uzgojenog i obrađenog lišća zelenog čaja, kiselkastu notu limuna i neodoljivu bijelu čokoladu. Nakon brojnih pozitivnih reakcija na matcha dražeje, došlo je vrijeme za novi Materia x Chozen launch – koji i ovog puta vješto spaja limun, bijelu čokoladu i matchu u najkremastiji namaz.

Može se koristiti na razne načine, a svatko će pronaći kombinaciju koja mu najviše odgovara. Primjerice, kao namaz na palačinkama, unutar praznog kroasana ili na krišku nekog finog kruha. Divno će pasati i s narezanim voćem, npr. jagodama ili bananama, a može se dodati i u jutarnju granolu ili smoothie, a za poseban gušt najbolje ga je jesti samog, na žlicu, kako biste u cijelosti doživjeli okus.

„Jako nas veseli nova suradnja s Chozenom, njegujemo divno partnerstvo, obožavamo svaki proizvod s matchom koji dečki naprave, pa tako vjerujemo i kako će ovaj namaz naići na pozitivne kritike“- rekle su Maja i Zrinka iz Materie.

"Sa curama iz Materie imamo super komunikaciju i svaki proizvod koji zamislimo znamo da će i zaživjeti! Veselimo se komentarima za namaz, a i svim budućim suradnjama" - izjavio je Dražen iz Chozena.

Matcha namaz dostupan je na www.materia.eu

Lifestyle