Launchmetrics //

U vremenima brze mode i još brže smjene trendova, nije čudno što smo se ove godine odlučili uložiti u bezvremenske, fine komade odjeće koji će nam trajati vječno. Iako bi ga mnogi prozvali trendom sezone, capsule wardrobe je daleko od toga. To je najbolji odgovor na današnju modnu zasićenost, a uz to odgovara na ono vječno pitanje koje si svakog prohladnog jutra postavljamo pred ogledalom - što obući?

Dok capsule wardrobe možemo složiti za svaku sezonu, onaj za jesen i hladnije dane smo ispunili kvalitetnim tekstilima koji će nam trajati duže od nekoliko mjeseci. Inspirirani minimalističkim ikonama poput Carolyn Bessette-Kennedy i Brende Weischer, naš jesenski capsule wardrobe obiluje monokromatskim i neutralnim bojama delikatnog kašmira, sjajnih satenskih košulja, rolki i klasičnih hlača na crtu koje možemo međusobno kombinirati na bezbroj načina. Inspirirani smo i njihovim modnim odlukama investicije u dobre komade od nježnih materijala koji istovremeno griju i isijavaju bezvremenskom elegancijom, jer što može biti sofisticiranije od vunenih hlača ili mekog kardigana?

Ponukani svim lekcijama koje nosi capsule wardrobe pun kvalitetnih komada, odlučili smo ih sve sačuvati na ispravan način kako bi u njima mogli uživati što više godina. Pletenina i saten zahtijevaju posebnu njegu, a materijale poput kašmira i vune ne možemo tek tako objesiti na vješalicu ili strpati u ormar ili prati na standardnom programu naše perilice. Naravno, u svemu tome je potrebno odabrati kvalitetno i nježno sredstvo za pranje koje će uz to obaviti vašu odjeću odličnim mirisom! Kako bismo vam olakšali posao, donosimo vam jednostavni priručnik s kojim jednostavno ne možete pogriješiti!

Kardigan

Kardigan je omiljeni odjevni predmet Taylor Swift, no to nije razlog zašto se on našao u našem capsule wardrobe. Pleteni kardigan možemo savršeno kombinirati u prijelaznom razdoblju kada su jutra hladna, a dani topli. Tijekom zime je pletivo poput mekog zagrljaja, a njegova svestranost ga čini obaveznim komadom u našim ormarima za svaku hladnu i kišnu sezonu.

Oni najbolji su, naravno, od vješto pletene vune koja zahtijeva posebnu brigu. Na našu sreću, vunu možemo prati u perilici rublja na nježnom programu do 40 stupnjeva. Obavezno s manjim brojem okretaja! Za sve naše pletene komade koristimo poseban deterdžent za osjetljivo rublje s odličnim mirisom, a u tu se kategoriju savršeno uklapa Nila My Pink Love. Obojeno rublje od nježnih tkanina poput pletenine ostavlja čistima i mekima, a njegov sofisticirani miris je dodatan bonus!

Nakon dobrog pranja, pleteni kardigan pri sušenju nikako ne smijemo objesiti na vješalicu ili na žicu, već ga položiti na prozračnu površinu na kojoj će se on prirodno osušiti i uz to sačuvati svoj oblik i mekoću.

Satenska košulja

Elegancija blistavih, satenskih košulja nas očarava još od devedesetih godina koje su, kao i uvijek, glavni izvor odličnih komada za naš capsule wardrobe. Saten nije materijal, već vrsta tekstila koji zbog svog specifičnog tkanja odlično hvata i odbija svjetlost. Saten može biti od svile, ali i od pamuka, no jedno je zajedničko svim njegovim vrstama - potrebno ga je prati odvojeno od drugog rublja.

Saten se može prati u perilici, no na temperaturama nižim od 30 stupnjeva i bez centrifuge. Time se može očuvati njegov sjaj i izbjeći potencijalno rasplitanje tankog konca na šavovima. Preporučuje se i korištenje posebne vrećice za rublje kako ga slučajno ne bi oštetio bubanj perilice. Uz to sve, njegovu mekoću i sjaj će savršeno očuvati Nila My Pink Love koja aktivno djeluje čak i na 20 stupnjeva, čime je idealna za pranje odjeće koja ne podnosi toplinu!

Saten smijete objesiti na vješalicu i pustit ga da se osuši na zraku, no obavezno ga sačuvajte od sunčeve svjetlosti, pa čak i onda kada ono više nije jako kao ljetno!

Svečane hlače

Svečane hlače, poznatije kao one ‘na crtu’, neizbježan su komad za sve poslovne i večernje prilike ove jeseni. Nije čudno što su našle mjesto u našem capsule wardrobe, no kao što znate, njih nije jednostavno održavati!

Ta famozna, plisirana crta je uvijek u opasnosti, posebice kod onih od prirodnog materijala poput vune ili mekog pamuka. Iako ih je najbolje prati na ruke, brz način života nam nerijetko ne dopušta takav luksuz. Ipak, možete ih prati u perilici uz ovaj poseban trik - okrenite ih naopačke! Tako će se njihova elegantna crta održati, a kao odličan izbor za njihovo pranje je Nila My Pink Love koja odlično čuva sve tkanine, te ih obavija posebnim, njegujućim organskim uljima koja pružaju senzacionalan miris, ali i otpornost tkanini.

Uz ove trikove će vaš capsule wardrobe nadživjeti svaki trend, a sve ostalo možete prepustiti vašem omiljenom Nila deterdžentu. Osim My Pink Love, Nila ima cijelu liniju razvijenu u suradnji sa stručnjacima. Nila Created by Experts je linija tekućih deterdženata za osjetljivo rublje posebno formulirana kako bi pružila  vrhunsku njegu i pouzdanu zaštitu boja i vlakana osjetljivih odjevnih predmeta u skladu s najnovijim znanstvenim dostignućima!

Jedva čekamo nositi sve naše kvalitetne komade ove, ali i sve naredne godine, jer uz odličan proizvod poput Nile - oni zaista traju!

Moda