Lush
Unsplash //

Lush

Elizabeth Arden – White Tea 30 ml (22,50 eura)

Brend Elizabeth Arden je već nekoliko puta bio viralan na TikToku, naročito zbog svojih nezaboravnih i mirisnih kremi za tijelo. Na svačije pozitivno iznenađenje, sve kreme za tijelo imaju i svoj parfemski pandan. White Tea je klasičan, umirujuć miris koji u svojoj kompoziciji ima note bijelog čaja, irisa i erba mate čaja. Zanimljivo otvaranje ovog parfema čini kombinacija morskih akorda, mandarine, paprati i kadulje. Prizemljene donje note egzotičnog drveta, ambera i tonka graha mu uz aromatične note daju određeni, gotovo puderasti balans. Iako White Tea ima nekoliko parfemskih verzija koje kombiniraju još sastojaka, no ništa nam nije nadmašilo original.

Elizabeth Arden

Elizabeth Arden

L'Erbolario – Rabarbaro 100 ml (46,60 eura)

Tradicionalni talijanski brend kozmetike svoju dugogodišnju ekspertizu u proizvođenju prirodnih proizvoda pretače i u svoje parfeme. Unatoč velikom izboru dobrih parfema, Rabarbaro se pokazao kao jedan od kultnih favorita. Inspiriran jednostavnom, no aromatičnom biljkom rabarbarom, ovaj parfem ima jednako interesantnu kompoziciju. Otvaraju ga note šafrana, citrusa, ljubičice i kardamoma, što se na prvi pogled može činiti kao uvod u neki voćni ili gurmanski parfem. Ipak, rabarbara kombinirana s notama cedrovine i crnog čaja u srednjim notama ovaj parfem odvode u totalno suprotnom smjeru. Mošus, amber i vanilija u bazi parfema ga zaokružuju u nostalgičnu, gotovo sapunastu cjelinu koja je daleko od jednostavne.

L'Erbolario

L'Erbolario

Lush – Breath of God 30 ml (39,90 eura)

Kultna i mirisna institucija Lush krije, vjerovali ili ne, svojevremeno jedan od 100 najboljih parfema na svijetu. Njihova posebna parfemska linija iza koje stoji nos Simona Constantinea krije parfeme pristupačnih cijena koji kompozicijama pariraju mnogim niche kućama. Izdvajamo Breath of God, parfem koji je inspiriran Tibetom i budističkim hramovima. Linearna kompozicija spaja incens, cedrovinu, vetiver i sandalovinu. Tešku i drvenastu kompoziciju na prvi pogled olakšavaju limun, neroli, grejp i blaga nota ruže. Ipak, s ovim parfemom treba oprezno, jer je uistinu miris hrama ili stare crkve u boci. Njegova trajnost, kvaliteta i eksperimentalnost ga stavlja iznad puno ostalih, skupljih parfema.

Lush

Lush

Durance – Figue Delicieuse 50 ml (37,16 eura)

Francuska kuća Durance, osim fenomenalnih mirisa za dom, proizvodi i neke vrlo interesantne parfeme. Figue Delicieuse je parfem inspiriran sočnom smokvom koja je jedan od glavnih motiva mediteranskog ljeta. U svom otvaranju ima note smokve, kivija i smokvinog lista, zbog čega je istovremeno svjež i sladak. Srednje note kupine i irisa se naposljetku utapaju u još jednu notu smokve u bazi parfema. Nota šljive, sandalovine i mlijeka koje se uz nju nalaze u bazi ovaj parfem čine jednom zanimljivom, granično gurmanskom cjelinom. Svjež, voćan i nadasve zanimljiv, odličan je izbor za svako godišnje doba.

Durance

Durance

Mango – Hedonisme Intense 100 ml (22,99 eura)

Mango ima iznenađujuće zanimljive parfeme koji su većinom inspirirani mediteranskim ozračjem. Hedonisme Intense je interesantan parfem na bazi bijelog cvijeća koji bi se doslovno moglo opisati kao zrakom sunca u boci. Jednostavne tri note koje čine ovaj parfem su jasnim, cvijet naranče i svestrani pačuli. Nadasve slatka kombinacija zbog pačulija dobiva određenu dimnu kvalitetu, te bi se ovaj parfem jednako lako moglo postaviti u kategoriju orijentalnih floralnih mirisa koji su već nekoliko godina mnogima favoriti. 

Mango

Mango

Ljepota