Estee Lalonde
Instagram //

Estee Lalonde

Riža kao sastojak u preparativnoj kozmetici je posebno popularna u azijskoj kozmetici s naglaskom na korejsku. Koristi se u skincare proizvodima zbog svojih potencijalnih blagotvornih svojstava za kožu. Postoji nekoliko oblika riže i derivata riže koji se koriste u kozmetičkoj industriji, uključujući rižino brašno, rižinu vodu i rižine mekinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Estée Lalonde (@esteelalonde)

Riža ima izvanrednu sposobnost duboke hidratacije kože zahvaljujući aminokiselinama, koje pomažu u obnovi prirodne zaštitne barijere kože, sprječavajući suhoću i čineći kožu mekom i elastičnom. Prisustvo vitamina B1, C i E pomaže u posvjetljivanju tena, smanjenju tamnih mrlja i pružanju sjaja koži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TATCHA Beauty (@tatcha)

Rižino brašno se često koristi kao prirodni eksfolijant koji pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože, čineći kožu glatkom i sjajnom. Može biti dovoljno nježan za osjetljivu kožu. Rižina voda, koja se dobiva natapanjem riže u vodi, može se koristiti kao toner. Bogata je vitaminima, mineralima i aminokiselinama koje mogu hidratizirati kožu i poboljšati njenu elastičnost. Zatim, rižine mekinje sadrže antioksidanse i spojeve poput ferulinske kiseline, koji imaju protuupalna svojstva. To može pomoći u smanjenju crvenila i iritacija kože. 

Proizvodi za njegu kože koji sadrže rižu ili njene derivate mogu biti posebno korisni za osobe sa suhom, osjetljivom ili zrelom kožom. Isto tako, za one s masnom kožom, rižine maske mogu pomoći u kontroli prekomjerne proizvodnje ulja, jer škrob u riži apsorbira višak masnoće i sprječava izbijanje akni.

Ljepota