H&M
PROMO //

H&M

Švedski modni gigant H&M je od samog početka poznat po filozofiji donošenja dobre i pristupačne mode u sve kutke svijeta. Ipak, revoluciju koja je potresla čitavu modnu industriju je H&M predstavio 2004., kada se dogodila njihova prva dizajnerska kolekcija koju potpisuje veliko ime ili brend. Naravno, još je šokantnije bilo vidjeti kako je prvi bio upravo Karl Lagerfeld.

H&M
promo //

H&M

H&M
promo //

H&M

H&M
promo //

H&M

Od tada, H&M svake godine predstavlja jednu ili više kolekcija koje su rezultat suradnje sa samim vrhom modne industrije. Od upečatljivih se izdvaja ona jesenska sa Maison Margielom 2012., a tog je proljeća predstavljena i suradnja s brendom Marni. Ne može se zaboraviti ni legendarna Versace kolekcija i popratna kampanja, a određene stvari iz H&M x Versace suradnje su i dan danas izuzetno tražene u vintage trgovinama, gdje postižu cijene veće od prosječne Versace ponude. Naravno, regionalnu povijest pop kulture je obilježila suradnja s Balmainom iz 2015., kada su u zagrebačkoj trgovini izbili fizički sukobi oko haljine s perlicama i tada izuzetno popularnih hlača sa šljokicama. Slabiju, no itekako upečatljivu reakciju su izazvale i kolekcije sa Simone Rochom, Moschinom, Giambattistom Vallijem i Kenzom.

H&M
promo //

H&M

H&M
promo //

H&M

H&M ove godine slavi 20 godina od njihove prve suradnje, te su objavili kako će to proslaviti na najbolji mogući način - vraćanjem apsolutno svih kolekcija u prodaju. Uz to, svi komadi iz dizajnerskih suradnji su second hand ili otkupljeni na neki drugi način putem njihovih kanala. Na sreću (ili nažalost), zbog toga će komadi iz prethodnih suradnji će biti limitirano predstavljeni diljem svijeta u nekoliko H&M središnjih trgovina, od Pariza do New Yorka. Nama najbliža, ona u Milanu, će svoja vrata s ovom kolekcijom otvoriti 26. listopada.

H&M
promo //

H&M

H&M
promo //

H&M

Ipak, izgleda da su mislili i na sve one koji žive dalje od ovih lokacija, jer će poseban drop komada biti dostupan od 31. listopada na njihovom web shopu. Pripremite kreditne kartice i strpljenje!

H&M
promo //

H&M

H&M
promo //

H&M

Moda