Porto Montenegro
RUBIX festival //

Porto Montenegro

Ovog ljeta, od 8. do 10. kolovoza, Porto Montenegro u Tivtu bit će domaćin drugog izdanja poznatog Rubix festivala koji okuplja svjetski poznate zvijezde na Synchro bini. Uz njih, pruža priliku i lokalnim izvođačima da zasijaju rame uz rame s najvećim umjetnicima na glazbenoj i filmskoj sceni. Rubix festival pravo je mjesto za ljubitelje umjetnosti, glazbe i kazališta, a slikovita Boka Kotorska idealano je mjesto za ova nezaboravna tri dana.

Prvog dana festivala, 8. kolovoza, očekuje se kazališni spektakl na otvorenom. U glamuroznom ambijentu crvenog tepiha, uz ograničen broj prisutnih, nastupit će talijanska glumica i model Isabella Rossellini, koja će izvesti monodramu „Darwin’s Smile“ i na humorističan način dočarati svijet životinja i njihov odnos prema ljudima. Svi ljubitelji opere i klasične glazbe imat će priliku uživati u premijernom nastupu operne pjevačice Petre Radulović s gudačkim kvartetom „New Era“. Večer će svojim nastupom upotpuniti berlinski kompozitor i producent David August, koji nesvakidašnjim nastupom spaja klasičnu i elektronsku glazbu, upotpunjenu svjetlosnim efektima i dimom.

Drugog dana glavni nastup pripada francuskom bendu Nouvelle Vague, koji već više od dvadeset godina nastupa širom svijeta. Nastupit će i engleski bend Crazy P, poznat po kombinacijama elektronske glazbe i disco zvuka koje kreiraju ambijent idealan za ples. Iste večeri predstavit će se i Aleksandra Prelević Palladino, umjetničkog imena Dolce Hera. Ljubitelji rock glazbe moći će uživati u nastupu benda Sly the Band, predvođenog glazbenikom Edom Feragamom, kojem će se pridružiti talentirani vokalist i reper Cayenne NoLuck iz New Yorka.

Posljednji je dan rezerviran za ljubitelje elektronske muzike. Nakon nastupa poznatog DJ-a i producenta Novaka (notsoserious), publiku će zabavljati jedan od najvećih svjetskih glazbenika s više od trideset godina impresivne karijere, Hernan Cattaneo, poznat kao El maestro.

Rubix 24 podržava i talentirane slikare iz regije čiji će radovi biti predstavljeni u izložbenom dijelu festivala. Svi posjetitelji imaju mogućnost besplatno sudjelovati u umjetničkim radionicama i interesantnim predavanjima. 

Prijaviti se možete na webstranici www.rubixfestival.me, a karta za Rubix festival uključuje i mogućnost cjelodnevnog uživanja u muzičkom programu i partyjima u beach baru Buddha-Bar. Za dodatne informacije posjetite Instagram profil Rubix festivala.

Lifestyle