Katy Perry
Instagram //

Katy Perry

Lead singl "Woman's World" je postavio temelje nadolazećeg sedmog studijskog albuma „143“ koji izlazi 20. rujna. Perry je danima prije objave postavljala kratka videa u kojima se dao naslutiti sadržaj i vizualni identitet. 

„Woman's World“ je trebao biti video koji će pokazati snagu i otpornost žena, te kritizirati trenutno patrijarhalno društvo. Sudeći po reakcijama na Instagramu, TikToku i X-u (nekadašnjem Twitteru), to nije uspjela. Negativan odjek je bio toliko snažan da je Perry nakon objave videospota postavila video na društvenim mrežama u kojem objašnjava kako je video jako ironičan, slapstick i samim time sarkastičan. Potez koji je glavni razlog kritike je odabir producenta pjesme. Vratila se svom nekadašnjem  suradniku Dr. Lukeu protiv kojeg je glazbenica Kesha 2014. podigla optužnicu za dugogodišnje seksualno zlostavljanje tijekom njihove suradnje. Ovaj producent ima dugu listu glazbenica i glazbenica s kojima je surađivao: Rihanna, Britney Spears, Doja Cat, Jesse J i ostali. S Perry je radio na „Roar“, „Dark Horse“ i pop klasiku „California Girls“. 

Njezini spotovi nikad nisu bili minimalistički. Vizuali su pomalo kičasti, te je takav stil zadržan u „Woman's World“, a može se zamijetiti u onima poput „Dark Horse“ i „Chained to the Rhythm.“ U prošlom desetljeću je takva estetika prolazila što je vidljivo iz pregleda na YouTubeu i uspjehu albuma i pjesmama na glazbenim ljestvicama, ali u novom desetljeću navodni sarkazam i pretjerivanje nije naišlo na plodno tlo. Sigurno da se tome može prepisati odabir Dr. Lukea, ali ako se gleda tek videospot, ne pruža nikakvo novo i dublje značenje već ionako površnim stihovima: „So soft, so strong/She's a winner, champion/Superhuman, number one“ te „Fire in her eyes/feminine divine/She as born to shine“. Čak se nemoguće oduprijeti dojmu da zvuče kao da ih je napisala umjetna inteligencija, a potpisano je čak šest autora teksta. 

Perry je album opisala kao „dance party na koji su svi pozvani“. Odabrala je naslov "143" jer je to njezin anđeoski broj. „Prije nekoliko godina je moja obitelj prolazila kroz zdravstvene probleme i bilo je zastrašujuće. Počela sam uočavati broj 143 na različite načine. Kad sam pogledala što to znači, saznala sam da je to šifra za 'Volim te'. Zaista vjerujem da su mi to rekli moji anđeli“, izjavila je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Pop kultura