London S25
Launchmetrics //

London S25

Gotov je još jedan Tjedan mode u Londonu, a uz kolekcije Simone Roche, Erdema, JW Andersona i dr., street style scena nas je posebno oduševila. London je uvijek ekscentričan, no čini se da su ove sezone brojni modeli, influenceri, urednici i ostala sretna klijentela koja pohađa Tjedne mode diljem svijeta, uspjeli malo prizemniti tu ekscentričnost. Za ovo možemo okriviti demure trend ili ne moramo, no činjenica je da je ulična moda Londona ove sezone bila nešto uglađenija i elegantnija. 

Da se razumijemo, i dalje je bilo ekstravagantnih modnih kombinaciji i dodataka poput plišanih životinja koje su umjesto torbica nošene na reviju JW Andersona, ali i cipela kravljeg uzorka i šarenih privjesaka i mašnica koje su krasile kose i torbe brojnih it djevojaka. No, i ta ekscentričnost je imala jedan promišljeni londonski prizvuk, pa je sve izgledalo jako elegantno i dovoljno naglašeno. 

Fall in London 

Paleta boja pretežito je bila jesenska, pa su tako prevladavali tonovi smeđe, crvene, bež, crne i bijele. Bilo je naravno, i nekoliko izuzetaka poput šalova i kompleta u rozoj boji kao i plavih motociklističkih jakni bez kojih jesen u Londonu jednostavno ne može proći. Što se materijala tiče, koža je imala glavnu riječ, barem kada govorimo o kaputima,  ali i jaknama od brušene kože koje su jesenski must have. Nije izostajalo ni suknji od tila koje su uspješno usklađene uz tvid komade, kao ni šalova i kardigana od moher vune.

 

Uz chic balerinke, čizme su vodile glavnu riječ, a još jedan jako demure element koji mi je zapeo za oko bile su elegantne kragne, kako na kaputima, tako i na sakoima i majicama koje će, uz čupave dodatke, biti hit ove sezone. 

Sve u svemu, moram reći da mi je ovo jedan od dražih street style pregleda ove sezone, pa sam jako entuzijastična za Milano i Pariz koji su pred nama. U nastavku pogledajte ostatak odličnih lookova koji vam mogu poslužiti kao dobra inspiracija za jesenske outfite ove sezone.

Moda