Philippine Leroy-Beaulieu u Erdem FW24 haljini
Profimedia //

Philippine Leroy-Beaulieu u Erdem FW24 haljini

Philippine Leroy-Beaulieu ime je koje predstavlja sinonim za eleganciju, sofisticiranost i ležeran francuski stil, osobito zahvaljujući njezinoj ulozi Sylvie Grateau u popularnoj seriji Emily u Parizu. Međutim, mnogo prije nego što je osvojila međunarodnu publiku svojim prikazom pariške šefice, Leroy-Beaulieu već je bila etablirana glumica i utjecajna figura u svijetu mode. Njezina karijera, koja traje više od tri desetljeća, obilježena je bezvremenskim stilom i dubokom povezanosti s francuskom i talijanskom kulturom.

Rani život i glumačka karijera

Philippine je rođena 25. travnja 1963. u Rimu kao kći poznatog francuskog glumca Philippea Leroya i talijanske manekenke i glumice Françoise Laurent. Odrastajući u obitelji duboko ukorijenjenoj u umjetnosti, bilo je gotovo neizbježno da će i ona slijediti sličan put, pa se kao tinejdžerica preselila se u Pariz, gdje je studirala na prestižnoj dramskoj akademiji Cours Florent.

Njezina glumačka karijera započela je 1980-ih, a probojnu ulogu ostvarila je 1985. godine u filmu Trois hommes et un couffin (Tri muškarca i beba). Ovaj film stekao je veliki uspjeh u Francuskoj, a čak je dobio i nominaciju za Oscara za najbolji strani film. Uloga je Philippine donijela nominaciju za nagradu César za najperspektivniju glumicu, pa je ubrzo nakon toga, postala poznato lice francuske kinematografije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Emily In Paris (@emilyinparis)

Utjecaj u modnom svijetu

Njezin utjecaj u modi bio je velik i prije njezine uloge u seriji Emily u Parizu. Tijekom svoje karijere, Philippine je bila muza nekoliko dizajnera, a njezina je majka radila kao dizajnerica modnih dodataka i nakita za Dior. Philippine smo često viđali u prvim redovima revija najvećih modnih brendova poput Yves Saint Laurenta, Chanela i Hermèsa. Francuska glumica čak je zatvorila i reviju brenda Weinsanto za jesen/zimu 2022. tijekom Tjedna mode u Parizu. Njezin stil utjelovljuje filozofiju "manje je više", pa tako glumica bira jednostavne, ali elegantne komade koji ističu njezinu sofisticiranu narav - blejzeri, bijele košulje i dobro krojene hlače stilizirane uz upečatljive dodatke poput smjelog nakita ili modernih torbica.

1990-ih i ranih 2000-tih, Philippine je bila čest gost u francuskim modnim časopisima, a njezine uloge su joj omogućavale da pokaže svoj modni štih i na filmskom platnu. U mnogim svojim filmovima i televizijskim nastupima glumila je likove koji su baš kao i ona, besprijekorno odjeveni, a jedan značajniji primjer je njezina uloga u filmu Beaumarchais l'insolent iz 1996., gdje je glumila groficu de la Blache. Karijera joj je također omogućila životni stil koji je za mnoge inspirativan - inteligentna, neovisna i uvijek elegantna.

Naslijeđe se nastavlja

Iako je Emily u Parizu zasigurno pomogla Philippine Leroy-Beaulieu da se predstavi globalnoj publici, njezin utjecaj na modu bio je neosporan i puno prije nego što je obukla moćne odjevne kombinacije Sylvie Grateau. Philippine Leroy-Beaulieu predstavlja osobu čiji utjecaj nadilazi prolaznu prirodu mode i ostaje ukorijenjen u dubokom razumijevanju stila kao izraza vlastitog identiteta. Philippine ostaje simbolom francuskog šika, kako na ekranu tako i izvan njega, nastavljajući inspirirati žene diljem svijeta svojom trajnom stilskom dosljednošću. Mi je naravno jedva čekamo gledati u novim epizodama 4. sezone serije u kojima će Sylvie imati još značajniju ulogu. 

Moda