Haider Ackermann
Launchmetrics //

Haider Ackermann

Ne tako davno se dogodio još jedan potres u kući Toma Forda. Peter Hawking, osobno odabrani nasljednik američkog dizajnera koji je uveo revolucije u Gucci i modno oglašavanje je napustio svoju poziciju ranije ove godine iz nepoznatih razloga. To je ostavilo kuću Toma Forda, dizajnera koji je otišao od mode kako bi mogao uživati na svom ranču u Teksasu, bez glave. Ipak, dobre, ako ne i najbolje vijesti su upravo stigle - njegovu poziciju zauzima Haider Ackermann.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli TOM FORD (@tomford)

Belgijski dizajner kolumbijskih korijena je brzo zaveo svijet mode svojim debitantskim kolekcijama koje su se dičile izuzetnim koloritom, inovativnim i nosivim krojevima, te oštrim oko za detalje i proporcije.

Ackermannove kolekcije su bile toliko dobre, do te mjere da ga je Karl Lagerfeld (uz Riccarda Tiscija) proglasio jednim od svojih potencijalnih nasljednika.

Vjerujemo da tu nema rasprave o tome je li Ackermann dobar ili loš dizajner. Međutim, modne karte mu se kasnije nisu dobro posložile. Ackermann, iako i dalje ima vlastiti brend kojeg obožavaju i Tilda Swinton i Timothee Chalamet, se nikada nije uspio probiti u znatno komercijalnije vode. Pri tome, njegova posljednja službena revija je bila ona za jesen 2020. na pariškom tjednu mode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HAIDER ACKERMANN (@h.a)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HAIDER ACKERMANN (@h.a)

Ipak, Haidera su u modnoj relevantnosti održavali upravo Chalamet i Swinton koji su redovni gosti njegovog couture ateljea. Još jedan trenutak kada se ovaj talentirani dizajner vratio u fokus modnih entuzijasta je prošle godine, nakon što je dizajnirao tadašnju kolekciju visoke mode za Jeana Paula Gaultiera.

Kolekcija je Gaultierovu estetiku približila old world couture estetici i nekim starim, minulim vremenima kada su vladali Jacques Fath, Christian Dior, Pierre Balmain i Cristobal Balenciaga.

Iste godine je dizajnirao viralnu haljinu koju je Kylie Jenner nosila na Met Galu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli HAIDER ACKERMANN (@h.a)

Ovim odabirom je zadovoljan i sam Ford, sudeći po izjavi koju je brend objavio na Instagramu: “Već sam dugo veliki obožavatelj Haiderovog rada. Smatram da su i njegova ženska i muška odjeća jednako uvjerljive. On je nevjerojatan kolorist, njegov kroj je britak, a prije svega je moderan. Dijelimo mnoge iste povijesne reference i ne mogu biti uzbuđeniji vidjeti što će napraviti s brendom. Slutim da ću ja biti prvi na nogama i zapljeskati nakon njegove revije u ožujku.”

Ackermannovu prvu Tom Ford kolekciju ćemo imati prilike vidjeti u ožujku iduće godine. Jedva čekamo!

Moda