Lady Gaga
profimedia //

Lady Gaga

Ovog tjedna smo na društvenim mrežama pročitali nekoliko glasina kako Lady Gaga neće prakticirati trenutno aktualni method dressing na press turneji za Joker: Folie a Deux. Njeno prvo pojavljivanje na crvenom tepihu u Veneciji je to, na svu sreću, potvrdilo.

Lady Gaga je apsolutno obranila status ikone Filmskog festivala u Veneciji, isti koji je zaradila 2018. s danas kultnom, ružičastom Valentino haljinom. Ovoga je puta to bio Dior couture, u obliku crne trumpet haljine koja je neodoljivo podsjećala na onu koju je nosila na inauguraciju Joea Bidena prije četiri godine. Ipak, ono što ovoj kombinaciji daje taj neodoljivi Gaga štih je šešir koji iza sebe krije duboku povijest koja se isto tako veže na same početke njene karijere.

Vrlo vjerojatno posuđen iz arhive koju trenutno vodi Daphne Guinness, ovaj Phillip Treacy šešir je isprva pripadao Isabelli Blow, kultnoj britanskoj modnoj urednici i ženi kojoj dugujemo uspjeh dizajnera kao što su Treacy, Hussein Chalayan, ali i Alexander McQueen. Blow je kroz cijeli život poticala avangardne dizajnere i sve one koji nisu bili komercijalno zanimljivi, te je od njih uspjela napraviti zvijezde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Isabella Blow Foundation (@isabellablowfoundation)

Gaga je svoju karijeru počela s ogromnim poštovanjem za Isabellu Blow, te je kasnije razvila prijateljski odnos sa samim McQueenom. Vidjeti Gagu kako se ovom modnom kombinacijom referira na svoje početke, inspiracije i ljude koji su ju podržali na samom početku njene burne karijere je zaista dirljivo i vrlo promišljeno s njene strane. Iako nije method dressing, niti se hvata za bilo koji ovogodišnji trend, Gagina modna kombinacija će zasigurno biti pri vrhu naših omiljenih modnih trenutaka 2024.

Moda