Rosie Huntington-Whiteley
Instagram //

Rosie Huntington-Whiteley

Korijen ovakvog načina promišljanja u današnjoj kulturi konzumerizma se može prvo otkriti u modi te se kasnije prelio u makeup. Capsule wardrobe je odabrana kolekcija odjeće koja se može kombinirati uz sve, napravljena je od visokokvalitetnih materijala i da su bezvremenski. Bitne su ove tri komponente kako bi se izbjeglo konstantno kupovanje novih komada koji će se raspasti nakon tri nošenja ili sljedeću sezonu neće biti u modi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Isto vrijedi i sa šminkom osim što ona ima rok trajanja pa se ne može koristiti godinama kao što je slučaj s odjećom. Ljeto i zima zahtijevaju drugačije proizvode. U najvrućem dijelu godine, naglasak se stavlja na kremaste proizvode laganih tekstura i zaista jako malo slojeva na licu. Tko na +35 stupnjeva ima snage za teške mat pudere i korektore? S druge strane, za vrijeme jesenskih dana se možemo malo više igrati s makeupom iz očitih razloga - ne istopi se sve nakon deset minuta provedenih na suncu. Možda se čak pojavi želja za odvažnijim makeupom koji je izgrađen oko tamnijih nijansi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)

Za bazu šminke možete koristiti laganu tinted kremu ili puder s niskom pokrivenosti što je na kraju dana vrlo slično. Tinted krema je vjerojatno malo hidratantnija, ali s dobrom podlogom prije šminke, svaki puder odlično sjeda. Kako je cilj capsule makeupa da s što manje proizvoda postignete maksimum, za oči vam preporučujemo smeđu olovku koju možete koristi kao liner i sjenilo. Kako bi ispunila oba uvjeta, mora biti kremasta. Ako ne želite previše upečatljiv look na očima, odlično je rješenje da olovku aplicirate blizu korijena trepavica i onda ju prstom razmažite. Ovako ćete dobiti definiciju, a nije klasični liner. Uz to, ne trebate biti previše precizni jer ćete liniju razmazati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Teksturu rumenila ostavljamo vama na izbor. Neki više vole koristiti kremasta za vruće dane, a ona u kamenu za hladnije. To je zaista stvar ukusa, ali jedino što vam možemo predložiti je da odaberete boju koja će podići lice. Što se tiče mjesta aplikacije, neka bude što bliže očima jer ćete tako doći do mladenačkog izgleda. 

Za usne se isplati imati dvije boje: jedna neutralna i jedna jača. Ovu prvu krojite prema sebi jer se na nude nijanse gleda kao na puder. Mogu izgledati predivno ako se usklade uz podton kože pa će se sve toplije kože s maslinastim podtonom ljubiti s narančastim tonom. Jesenski ruž uvijek zove za bojom vina, ali naravno da je to tek sugestija. Neki ne vole tamne nijanse jer se ne osjećaju ugodno. Ako spadate u tu kategoriju, onda probajte samo natapkati boju i razmazati ju prstom tako da stvorite lip stain. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna (@theannaedit)

Koje god boje i formule da odaberete za vaš capsule makeup, najvažnije je da odgovara vašoj svakodnevnoj rutini i naravno - ukusu! 

Ljepota