Nobody Wants This
Netflix Instagram //

Nobody Wants This

Nađite osobu koja barem na pola uha nije načula barem nešto o najnovijoj Netflixovoj seriji "Nobody Wants This." Malo je za napisati da je eksplodirala i da je trenutno najgledanija serija u Hrvatskoj na Netflixovoj Top 10 ljestvici. Ako kojim slučajem (možda bi bolje bilo napisati - čudom) niste čuli niti N od "Nobody Wants This" onda vrijedi u nekoliko riječi opisati radnju. Znači, fabula se vrti oko Joanne (Kristen Bell) i Noah (Adam Brody). Ona snima podcast o spojevima i seksu sa svojom sestrom, a Noah je rabin. Ovako napisano, njihovi svjetovi izgledaju zaista miljama daleko. Ne može se reći da nisu, ali nisu pretjerano. Vrlo brzo su se zaljubili i započeli vezu, ali su naletjeli na razne prepreke koje vam ipak nećemo u detalje otkrivati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The World’s First Podcast (@worldsfirstpodcast)

Ono što je zanimljivo je da je serija djelomično inspirirana stvarnim događajima. Joanne je dijelom inspirirana životom kreatorice serije Erin Foster. Isto kao Joanne, i ona ima podcast sa sestrom koji se zove "The World's First Podcast." Sestre razgovaraju o prijateljstvu, sestrinskom odnosu, majčinstvu, tjeskobama, neplodnosti. U seriji je Foster otišla u ekstrem kako bi se što više istaknula razlika između njezinog i svijeta Židovskog rabina. “Ova se serija temelji na jedinoj dobroj odluci koju sam ikad donijela: zaljubiti se u finog židovskog dječaka”, rekla je Foster. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erin Foster (@erinfoster)

Još jedna točka u kojoj se poklapa stvarni život i radnja serije je što Foster zaista nije po rođenju Židovka te se prebacila na vjeru svoga supruga Simona Tikhmana. Razlika je što on nije rabin nego se bavi talent menadžmentom i vlasnik je izdavačke kuće. Kada su se prvi put upoznali 2018. godine u teretani, rekao joj je da s kim god da se vjenča, mora biti Židovka. Vjenčali su se na Staru godinu 2019. godine, a dobili su i kćerkicu Nou (Foster je trudna snimala seriju). Da bi prešla na Židovstvo, Erin je pohađala desetotjedni tečaj na Američkom židovskom sveučilištu u zapadnom dijelu Los Angelesa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erin Foster (@erinfoster)

Smiješno je što se sekvenca sa suncokretima zaista inspirirana stvarnim događajem. Njezin sadašnji suprug Simon je zaista donio toliko debeli buket suncokreta koji su stalno padali sa stolice koliko su bili dugački. Srećom, Simonovi roditelji nisu bili poput onih iz serije. "U stvarnom životu, Simonovi roditelji i ja imamo odličan odnos. Nikada nismo imali problema i moj prelazak na židovsku vjeru im je bila velika čast. To nas je predivno povezalo" ispričala je Erin. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erin Foster (@erinfoster)

The Guardian je seriju opisao kao "gotovo smiješnu kao film Kad je Harry upoznao Sally." I publika i kritika su pohvalili prikaz netoksičnog odnosa dvoje ljudi. AKo još uvijek niste pogledali "Nobody Wants This" možda vam ovo bude pozivnica da uronite u 10 epizoda čiste uživancije. 

Pop kultura