Princezini dnevnici: Kraljevske zaruke
IMDB //

Princezini dnevnici: Kraljevske zaruke

Nakon 20 godina, Princezini dnevnici se vraćaju na kino platna što znači da ćemo ponovno imati priliku gledati Miu Thermopolis! Anne Hathaway je preko vikenda na svom Instagram profilu objavila vijesti da će se početi snimati treći nastavak ovog popularnog filmskog serijala. "Čuda se događaju" napisala je u opisu videa koji je u dva dana prikupio više od 55 milijuna pregleda i 2.7 milijuna lajkova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway)

Za sada je poznato da će treće Princezine dnevnike režirati Adele Lim. Ova malezijska scenaristica, producentica i redateljica je najpoznatija kao jedna od autorica scenarija filma "Suludo bogati Azijci" koji je nastao po istoimenoj knjizi Kevin Kwana. "Kao ogromna obožavateljica filmova Princezini dnevnici, nevjerojatno sam uzbuđena što ću biti dio trećeg dijela ove voljene franšize. Radujemo se što ćemo s publikom diljem svijeta slaviti temelje ovog serijala što su ženska moć, radost i mentorstvo" kazala je Lim. Detalji o radnji nisu poznati, ali će se vjerojatno nastaviti na priču drugog nastavka Princezini dnevnici: Kraljevske zaruke iz 2004. godine. Prvi dio je izašao tri godine prije, bio je ogromni komercijalni uspjeh, a tada devetnaestogodišnja Hathaway je postala filmska zvijezda. Inače, oba filma su snimljena po knjigama američke spisateljice Meg Cabot. 

Još jedna članica produkcijske ekipe koja je potvrđena je scenaristica Aadrita Mukerji. Pomalo žalosti što još uvijek nije poznato hoće li se vratiti Julie Andrews koja je tumačila Mijinu baku Clarisse. Još prije je glumica izjavila da ne zna koliko smisla ima snimati treći nastavak s obzirom na to da je redatelj prva dva dijela Garry Marshall preminuo prije osam godina. 

Princezini dnevnici još uvijek imaju ogroman utjecaj na pop kulturu što dokazuje veselje oko snimanja trećeg dijela. Sekvenca iz prvog dijela filma u kojem Mia doživljava transformaciju postala jedna od najpoznatijih. Doživjela je i svoju renesansu na društvenim mrežama kada se pojavio trend prikazivanja mlade prije i poslije frizure, makeupa. 

@allthingsolive She’s a wife!!!💍🤍🥲 #bride #princessdiaries #weddingdress @Modern Day Romance ♬ Princess Diaries transformation scene - dariellerios

@weddedwonderland This will always be our favourite #weddingtiktok trend! 😂 Video @_ashleyhoney      #weddedwonderland #princessdiariestransformation #bridetobe2023 ♬ Princess Diaries transformation scene - dariellerios

Anne Hathaway je ovog ljeta također potvrdila povratak u ulogu u drugom nastavku kultnog filma Vrag nosi Pradu. Ništa nije poznato niti o ovome nastavku, osim što će se prikazati kako se časopis Runway nastoji prilagoditi novom medijskom ogruženju u kojem su glavnu ulogu preuzeli novi mediji, tj. društvene mreže. 

Pop kultura