Off White fw19
Launchmetrics //

Off White fw19

LVMH je jučer u kasnim večernjim satima objavio kako će službeno prodati Off-White u ruke Bluestar Alliance, grupi za upravljanje modnim brendovima s listom koja uključuje mid-range brednove Tahari, Bebe i Scotch & Soda. Novi vlasnik Off-Whitea je poznat po preuzimanju posrnulih brendova i licenciranju njihovih imena, čime se postavlja pitanje o stanju brenda koji je prije samo tri godine dominirao modnom scenom.

Virgil Abloh
Launchmetrics //

Virgil Abloh

Ta sudbina je u oštrom kontrastu s onim što je LVMH izvorno zamislio kada je povećao svoj udio u Off-Whiteu na 60 posto neposredno nakon Ablohove smrti. U to vrijeme, glavni izvršni direktor Louisa Vuittona Michael Burke, koji je zaposlio Abloha 2018. i bio ključan za LVMH-ov odnos s kreativnim direktorom, je usporedio potencijal brenda s potencijalom Diora nakon smrti Christiana Diora.

off white ss19
Launchmetrics //

off white ss19

Off White ss17
Launchmetrics //

Off White ss17

Nažalost, to se nije ostvarilo. Kako prenosi BoF, guranje u sektor luksuzne mode pod vodstvom novog kreativnog direktora Iba Kamare se nije uspjelo povezati s nekadašnjim kupcima Off-Whitea, a velike trgovine luksuzne mode su počele otkazivati narudžbe otkako se tržište luksuzne streetwear mode polako hladi.

off white fw18
Launchmetrics //

off white fw18

Iako je Off-White revija u New Yorku bila znak poboljšanja estetike brenda, to nije bilo dovoljno s obzirom na razne druge gubitke. Nije jasno hoće li Bluestar Alliance nastaviti ulagati u brend i ostaviti trenutno kreativno vodstvo Iba Kamare i Ablohovog studija. Ipak, kako je to obično bivalo s brendovima koje je Bluestar preuzeo, Off-White će se vjerojatno licencirati u niže cjenovne kategorije s puno nižom kvalitetom.

Moda