Instagram
@ladygaga //

Instagram

Je li nas netko zabunom strpao u vremeplov i vratio nas u 2010. godinu? Sudeći po nedavnom stilu omiljene nam Lady Gage - definitivno. Alexander McQueen i Lady Gaga od samog početka njene karijere njeguju neodvojivu poveznicu. Oboje su bili umjetnici koje svijet mode i popularne kulture svojevremeno nije nimalo shvaćao, no svi su u njima vidjeli ogroman potencijal. To se i obistinilo, pošto je brend Alexandera McQueena koji nas je nažalost prije 14 godina napustio postao jedan od najcjenjenijih na svijetu, a Lady Gagu se smatra jednom od posljednjih pravih multihifenata popularne kulture.

Na sreću mnogih obožavatelja i šire, pjevačica, glumica i aktivistica se uz pomoć modne muze Daphne Guinness vratila svojim korijenima. Ne tako davno smo pisali o njenoj avangardnoj kombinaciji koju je nosila na premijeru svog koncertnog filma Chromatica Ball koju potpisuje mladi njemački dizajner argentinskih korijena Selva. Dok nas je taj look odmah vratio u njenu ludu ARTPOP eru, njena nedavna objava na Instagramu nas je vratila u one dobre stare The Fame Monster dane.

Plašt i maska od crne čipke su se prvi put pojavili u McQueenovoj kolekciji za jesen 2002., koja je modnim znalcima i entuzijastima poznatija pod imenom ‘Supercalifragilisticexpialidocious’. Teatralna kolekcija je kao i uvijek spajala njegove oštre krojeve po uzoru na engleski Saville Row uz bajkovite reference i inspiracije. Kako je rekao tadašnjim medijima, ova je kolekcija inspirirana Timom Burtonom i bajkama braće Grimm. Definitivno jedna od njegovih najvažnijih kolekcija se dogodila pod tadašnjim mentorstvom modne ikone Isabelle Blow koja ju je cijelu otkupila, te kasnije ostavila u nasljedstvo Daphne Guinness putem koje je Gaga redovno uzimala McQueenove komade.

Šuškanja o novom albumu i povratku u njen stari dark-synth pop vibe su sve glasnija, a ako je suditi po njenom stilu, čeka nas još jedan maestralni glazbeni opus koji će pokoriti sve svjetske ljestvice i postaviti nove trendove u glazbi i vizualima. Kako je to inače s Gagom i bivalo.

Moda