Madonna
B4859/Avalon/Profimedia //

Madonna

Materijalna djevojka, kraljica popa, majka reinvencije i jedna od originalnih ''mothers'' pop kulture su samo neki od termina koji opisuju Madonnu Ciccone. Madonna je neprikosnovena ikona koja već više od četiri desetljeća donosi upečatljive modne trenutke koji su modu iz puke odjeće pretvorili u nezaobilazan alat pop kulture. Od bijele čipkaste vjenčanice i remena Boy Toy koji je definirao njezinu Like a Virgin eru do cool americane za Ray of Light i disco estetike 70-ih za Confessions on a Dance Floor, Madonnin je modni izričaj bio sastavni dio kreativne vizije od samih početaka njezine karijere ranih osamdesetih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Madonna (@madonna)

Sa svakim novim albumom je dolazila njena nova umjetnička inkarnacija i potpuno nova Madonna. Najpoznatija pop provokatorica je možda stigla u New York tek kasnih 70-ih kao ambiciozna plesačica koja je napustila fakultet, ali do 1983. je izdala svoj debitantski album Madonna i predstavila svijetu svoj instantno prepoznatljiv izgled. Sjetimo li se samo raspela, slojevitih ogrlica i čipke – to je definiralo modu tog doba.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 90s Taurus Girl (@thesecretdiaryofa90sgirl)

Uslijedile su nezaboravne kombinacije, rekordi i uloge, a čak je i njezin stil iz filma Desperately seeking Susan inspirirao dizajnere i modne entuzijaste diljem svijeta. Na pozornici, Madonna je rano počela razvijati svoj stil i nastavila je to činiti, rekalibrirajući svoj izgled od glave do pete u skladu sa svakim novim glazbenim smjerom. Madonna s dugom crnom kosom koja nosi jednostavnu slip haljinu u spotu za "Like a Prayer" se uvelike razlikuje od femme fatale s korzetom koju su ona i Jean Paul Gaultier kreirali za njezinu svjetsku turneju Blond Ambition World Tour 1990.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Madonna Blond Ambition Tour (@blond_ambition_love)

Od tada je Madonna radila s Donatellom Versace, Dolce & Gabbanom, Jeremyjem Scottom i mnogim drugima, a danas su joj među omiljenim dizajnerima-suradnicima i posvađana braća Gvasalia iz Vetements i Balenciage, a za većinu njenih kostima na neponovljivoj Celebration turneji je bio zadužen upravo Guram Gvasalia. U nastavku donosimo naše omiljena Madonnina modna izdanja koje je zaista bilo teško izdvojiti, jer kraljica popa iza sebe ima nebrojeno puno iconic trenutaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Madonna (@madonna)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nineties Anxiety (@90sanxiety)

Moda