Max Mara Resort
Jason Schmidt //

Max Mara Resort

Dugoočekivani događaj koji je započeo welcome večerom u Palači Pisani Moretta, organiziranoj kako bi se međunarodnim gostima ponudio okus venecijanske gostoljubivosti i postavio ton za grandiozni spektakl sljedećeg dana, nije nas razočarao. Palača Ducale kao idealan primjer gotičke arhitekture ukrašene renesansnim elementima, pružila je prekrasnu pozadinu za reviju koja je uspjela spojiti veličanstvenost prošlosti s elegancijom suvremene Max Mare.

Max Mara Resort 2025. kolekcije bila je više od same prezentacije novih dizajna; bila je to nezaboravna fuzija umjetnosti, povijesti i elegancije, koja je ostavila trajan dojam na sve prisutne. Kreativni direktor Ian Griffiths ovoga puta je crpio inspiraciju iz legendarnog venecijanskog trgovca Marka Pola, odnosno njegove knjige“Il Milione” u kojoj su zabilježeni neki od njegovih najpoznatijih putopisa.

Griffiths je naglasio da njegov cilj nije bio stvoriti kostimiranu dramu, već izraditi sofisticiranu garderobu za modernu ženu, suptilno inspiriranu razdobljem Marka Pola. Tako su komadi varirali od laganih haljina, do svilenih košulja i kratkih hlača koji su odisali mješavinom kompetencije i ženstvenosti.

Ova kolekcija donijela je i složenije uzorke nego inače, inspirirane istočnjačkim motivima, lagano izvedene kako bi zadržale osjećaj moderne elegancije. Pleteni komadi s geometrijskim uzorcima, damastni materijali sa zlatnim nitima i stilizirani cvjetni motivi, upućivali su na različite kulture koje je Polo susretao, a najistaknutiji komad kolekcije bio je novi Max Mara Teddy kaput, ukrašenog delikatnim draguljima. 

Revija je privukla ugledne međunarodne goste, uključujući istaknute urednike i slavne osobe poput Kate Hudson, Yare Shahidi, Brie Larson, Nicky i Kathy Hilton, korejske glumice Doone Bae i talijanske glumice Miriam Leone. Prisutnost ovih zvijezda dodala je dodatni sloj glamura već spektakularnom događaju, a nakon modne revije, proslava se nastavila gala večerom održanom u dvoranama Palače Ducale.

Moda