Estee Lalonde
Instagram //

Estee Lalonde

Svi oni koji su odrasli na moru, postoji mogućnost da su im njihove mame i bake govorile da je dobro da im sol od kupanja na moru malo ostane na koži, da je to zdravo. Kao što to obično biva, one nisu bile u krivu. Morska voda može sadržavati korisne hranjive tvari, poput magnezija, kalija i cinka, te imati antibakterijska svojstva. U odrasloj dobi sad tu sol pokušava nadomjestiti raznim pilinzima, kupkama za magnezijem tj. epsom soli kako bi se mišići tijela opustili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIRROR WATER (@mirrorwater.earth)

Sol djeluje kao prirodni eksfolijator i zato ju brojni pilinzi uključuju u svoju listu poželjnih sastojaka. Doprinosi glatkoj i mekšoj koži ali i koža je bolje pripremljena za nanošenje losiona i krema za tijelo. Također pomaže izvući toksine zahvaljujući mineralima poput kalcija i magnezija koji ju čiste.  Zahvaljujući tome, donosi brojne benefite u čišćenju kože od akni – smiruje upale i crvenilo. ol može smiriti iritacije i upale kože. Kupke sa solima, posebno s mrtvom morskom soli, poznate su po svojim umirujućim svojstvima za kožu pogođenu ekcemom i psorijazom. Nadalje, pomaže održati kožu hidratiziranom jer poboljšava funkciju barijere kože i smanjuje gubitak vode. Morska sol se stavlja i u proizvode za kosu jer pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma - masno vlasište se manje masni. 

Kada koristite sol za kožu, važno je biti oprezan i izbjegavati prekomjernu upotrebu, jer previše soli može isušiti kožu ili izazvati iritaciju. Preporučljivo je testirati proizvode sa solju na malom dijelu kože prije nego što ih koristite na većim površinama.

Uostalom, s razlogom tisuće ljudi godišnje posjećuje hotele na Mrtvom moru i koristi blagodati morske soli. 

Ljepota