Allana Davison
Instagram //

Allana Davison

Tehnički, ovaj vitamin se odnosi na skupinu spojeva te postoji oko osam različitih vrsta. Da ne dođe do komplikacije, oni koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima su acetat i tokoferol. U ovom slučaju, to je najčešće tokoferol.

Kao i Vitamin C, Vitamin E je snažan antioksidans što znači da pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala. Zapravo, štiti kožu od UV zračenja i zagađenja koji oštećuju kožu. Ne može u potpunosti zamijeniti kremu sa SPF-om ali svakako može osigurati dodatnu zaštitu jer toga nikad dosta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Estée Lalonde (@esteelalonde)

Nadalje, pomaže koži da zadrži vlagu što je idealno za osobe koje imaju suhu i dehidriranu kožu. Ako imate akne ili crvenilo po licu, vitamin E pozitivno djeluje na upale na koži što ga također čini odličnim sastojkom kod proizvoda za upalne procese na koži. Izlaganjem na sunce bez adekvatne zaštite s vremenom može dovesti do pojave tamnih mrlja, a vitamin E zbog svojih regeneracijskih svojstva ih smanjuje. Isto tako, pomaže kod bora jer održava elastičnost i čvrstoću kože. Vitamin E održava mladenački izgled usporavajući starenje stanica izazvano oksidacijom. Sastojak je u brojnim u uljima protiv strija i smanjuje opekline od  sunca. Pomaže i u zadebljanju kože oko noktiju, pa nekoliko kapi na dan će vašu manikuru učini dugovječnijom, a nokat još zdravijim. 

Ljepota