Mango
Promo //

Mango

Sjećate li se sandala koje su se nosile početkom 2000-tih na plaži? Riječ je o plastičnim, poluprozirnim sandalama koje su skoro sva djeca nosila na plaži dok su bezbrižno trčala po kamenčićima. Kako smo već naviknuli da se trendovi u modi recikliraju, bilo je pitanje trenutka kada će se nekad popularne jelly sandale vratiti u modu. 

Čini se da je 2k estetika i dalje u zraku, a jedan od novih ljetnih trendova potječe upravo iz ovog razdoblja. Ako ste kao djeca većinu slobodnog vremena provodili na plaži onda ste sigurno u jednom trenutku naišli na jelly sandale. Popularna ljetna obuća za plažu s početka 2000-tih ponovno se vraća na morske obale. Poluprozirne plastične sandale sa zatvorenim prstima i otvorenom petom bile su pravi hit među mlađim uzrastima, a od ove godine postoje velike šanse da ih ponovno nosimo na kupanje. S obzirom na to da je aktualno mnogo trendova s početka tisućljeća bilo je pitanje trenutka kada će doći red na ove nostalgične sandale. 

Za buđenje nostalgije i djeteta u nama, zaslužan je modni brend The Row koji je na svojoj reviji predstavio pred jesensku kolekciju. Dio pred jesenske kolekcije bio je ovaj oblik obuće. Na modelima smo imali prilike vidjeti mrežaste prozirne sandale i balerinke koje su nas istog trenutka vratili u djetinjstvo i probudili uspomene. 

Stiliziranje

Iako smo kao djeca ove sandale najčešće nosili na plažu i na kupanje, danas smo skloni eksperimentiranju. Zaljubljenici u modu kombinirat će ih uz everyday outfite. Savršeno idu uz ležerne ljetne kombinacije kao što su kratke hlače, bijeli tank top i lagana košulja. Jednako dobro će izgledati sa suknjama ili lanenim hlačama. Ako tražite način kako ukomponirati jelly sandale u poslovan look idealno rješenje su traperice širokih nogavica i oversized blejzer ili prsluk. 

Moda