Rare Beauty
Instagram //

Rare Beauty

Predviđa se da je bogatstvo Selene Gomez premašilo milijardu dolara. Za razliku od njezine kolegice i bliske prijateljice Taylor Swift, ona je najviše zaradila od svog beauty brenda Rare Beauty. Gomez je brend pokrenula u devetom mjesecu 2020. godine i Rare Beauty zaista nije imao loš period. Procjenjuje se da je njezina net-worth 1.3 milijarde dolara što znači da Rare Beauty čini otprilike 81 posto njezinog bogatstva. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

Bez obzira na to što njezino ime stoji iza brenda, proizvodi su hvaljeni. Ovo nije money grab slučaj s celebrity brendom koji pokrenu svoju liniju bilo čega, čekaju da naraste i onda ga prodaju velikog tvrtki. Od početka se vidjelo da je Gomez makeup tržištu ponudila nešto novo. Naime, pakiranja proizvoda su prilagođene osobama s invaliditetom zbog okruglog oblika na vrhu pakiranja. Također je brend odmah na početku lansirao čak 48 nijansi korektora i pudera što je itekako velika količina i financijski rizik za brend koji tek dolazi na tržište. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

Selena Gomez je za Rare Beauty imala veće planove osim lansiranja makeup proizvoda. Na početku si je zadala za cilj prikupiti 100 milijuna dolara u razdoblju od deset godina u sklopu Rare Impact Funda. “Fond Rare Impact je predan proširenju pristupa uslugama mentalnog zdravlja i obrazovanju za mlade svugdje. Nitko, bez obzira na dob, rasu, spol, seksualnu orijentaciju ili porijeklo, se ne bi trebao boriti sam" napisala je Gomez. Brend nije ostao samo na riječima. Prošle godine je Sephora donirala cijeli iznos od prodaje Rare Beautyja na Svjetski dan mentalnog zdravlja 10. listopada. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

Samo prošle godine od veljače do istog mjeseca ove godine je brend zaradio ogromnih 400 milijuna dolara. Tako je Selena Gomez za svojim bestselling rumenilima od 28 dolara postala milijarderka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rare Beauty by Selena Gomez (@rarebeauty)

Ljepota