Instagram
Charli xcx //

Instagram

Sigurno ste se u posljednje vrijeme susreli s TikTok tendom koji je pokrenula popularna glazbenica Charli xcx naziva brat summer. Riječ je o trendu koji je čista suprotnost minimalizmu i clean girl summer estetici, odnosno o trendu koji je sve samo ne tih i umjeren. Ono što vizualno najviše određuje brat summer je zelena boja mente što je boja naslovnice Charli xcx albuma, pa tako pobornici ovoga trenda zagovaraju totalnu dominaciju iste. Apsolutno sve treba biti zeleno, od kosa, do outfita. 

@iblowurmindd BRAT 💚 @Charli XCX #brat #makeup ♬ 360 - Charli xcx

Osim toga, trend podrazumijeva zabavu kao da ne postoji sutra, potpunu neopterećenost, baš kao što je Charli xcx jednom prilikom izjavila: "Da biste se odjenuli u skladu s estetikom albuma Brat, treba vam tank top, BIC upaljač i kutija cigareta." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Charli (@charli_xcx)

Koliko god se trudila ostati objektivna, jednostavno se ne mogu pretvarati da sam pobornica ovoga trenda, iako mi je već odavno postalo jasno da se TikTok trendovi ne trebaju shvaćati doslovno, već kroz neki oblik šale. Kako god, brat summer nije nešto što rezonira s mojim osobnim stilom i to je skroz okej, no to ne znači da ne shvaćam pozadinu i razlog njegove popularnosti, posebno modni aspekt koji zapravo predstavlja neku vrstu bunta. 

Razni slavni su se uključili u ovaj trend, pa je tako glumica Daisy Edgar-Jones je svom kolegi Glenu Powellu u intervjuu na radiju (ne)vješto objašnjavala pojam. Primjera je more, a sigurni smo da će se brat summer produžiti i na brat jesen i zimu.

@kissfmuk He’s so Julia !!! @Charli XCX  Twisters is out in cinemas from the 17th July! 🌪️ #glenpowell #daisyedgarjones #twisters #brat #bratsummer ♬ original sound - KISS

S tim rečeno, ova nova estetika nudi brojne modne mogućnosti, pa tako osim komada u zelenoj boji, u okvire iste ulaze i kožne suknje, topovi, cipele na platformu, majice s natpisima, bomber jakne i slično. Sve te komade uspjela sam pronaći na aktualnim sniženjima, pa ako brat summer uistinu je vaša mantra za ovo ljeto, nastavite listati jer izdvajamo top 10 modnih komada za najbolji brat summer ikada!

 

Moda