//

Nekada rezervirane za plažu i opuštene izlaske, japanke ove sezone zauzimaju središnje mjesto kao jedne od obaveznih stilova obuće za ljeto 2024. Vidjeli smo ih u gotovo svim kolekcijama poznatijih brendova, od elegantnih i suptilnih dizajna, do hrabrih i šarenih modela, a nije samo estetika ta koja japanke čini toliko poželjnima, već i njihova praktičnost i udobnost koje su obavezne za toplije mjesece u kojima se nalazimo.

Zašto su japanke odjednom ponovno popularne?

Već smo svi dobro upoznati s činjenicom kako se moda stalno reciklira. Ono što je nekada bilo u modi uvijek se ponovno vrati pa tako i ovaj chic model cipele iz 90-ih. Iako su dugo vremena bile out of fashion, nakon naizgled beskrajnog mandata tihog luksuza koji u fokus stavlja brendirane, minimalističke, ali "uštogljenije" modne komade, možda svi malo žudimo za lazy-girl glamurom. Kako god, brojni brendovi uključujući i The Row, dali su ovom modelu jedan novi život tako što su ih redizajnirali, pa sada uz pomoć manje platforme ipak izgledaju nešto elegantnije. 

Ja sam osobno od malena vjerna dobrim crnim Havaianas japankama, a nosim ih uz apsolutno sve, od dugih ljetnih haljina, do kratkog trapera i pamučnog topa. Jednostavno svakom outfitu daju tu ležernu notu, pa ako vam nedostaje inspiracije za kombiniranje ovog mega popularnog modela, evo 5 ideja s kojima sigurno nećete pogriješiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli instylemagazine (@instylemagazine)

LOOK 1: Kratke bermude + pamučni top + ogrlica + shopper torba + japanke 

LOOK 2: Duga suknja + heklani grudnjak/top + clutch + japanke 

LOOK 3: Kupači kostim + kratke lanene hlače + torba od rafija + šešir + japanke

LOOK 4: Haljina + remen+ torbica + japanke 

LOOK 5: Lepršava suknja + sportski top + sunčane naoočale + torbica + japanke

 

Moda